fbpx

Nordiske Hits Uge // 44

Foto: Klaptrae // Malthe Ivarsson

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 17 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Klaptrae – “Soffie”

Danske Klaptrae har tidligere imponeret os med singler som “Beach Life” og “Be My Love Act II”, hvor hans såkaldte sample-folk univers blæste os bagover. På den nye single “Soffie” viser Klaptrae igen sin unikke sans for smukke klangflader, men denne gang pakket ind i en mere rolig og folky-lyd. Med knitrende samples, akustisk guitar og en smuk tekst på dansk bærer Klaptrae lytteren igennem den brændende følelse af eufori, man får, når man bliver forelsket. På singlen har Klaptrae desuden fået fint besøg af Justin Vernon fra Bon Iver. Den samplede vokalbid af Justin Vernons karakteristiske vokal er prikken over i’et på denne smukke komposition, som har givet os ekstra meget at glæde os til, når debut-EP’en A Year Of Abstraction udkommer den 22. november. 

El Perro Del Mar – “Please Stay”

Bag kunstnernavnet El Perro Del Mar befinder den svenske sangerinde Sarah Assbring sig, som efter sin anmelderroste EP We Are History nu er klar med et nyt udspil. Den nye single “Please Stay” er et take på det klassiske Burt Bacharach nummer af samme navn, men med en anden tilgang til teksten. Sangen der oprindeligt omhandler kærlighed og hjertesorg, handler i El Perro Del Mars’ version om døden, og det tomrum det medfører. Sarah Assbring har selv haft døden tæt inde på kroppen, hvilket afspejler sig i hendes autentiske og intense vokal levering tillagt sangens stemningsladede produktion.

Suni – “Allernærmest”

Den århusianske sangskriver Suni folder kærligheden ud på sin nye single “Allernærmest”. Sangens skarpe produktion og ærlige tekst har skabt en popsang med meget på hjerte, og som viser en dybde, man efterhånden savner i popmusik. “Allernærmest” handler om at lade sig falde ind til et andet menneske, og at turde at give sig hen til den person. Det er en kærlighedssang pakket ind i et live-band med en lidt rocket lyd, og det fungerer rigtig godt.

Ellers tilføjet:

Benjamin Kissi – “Sing My Song”
Atusji – “I Don’t Think I Like You”
Darling West – “Can’t Help It”
MALMØ – “Bleed Me Dry: The Inevitable End, Pt. II”
MSEA – “Golded”
Boy In Space – “On A Prayer (feat. SHY Martin)”
MAJRO – “Wanna Keep You In My Pocket Forever”
MOODY – “Leave”
Vera Hotsauce – “On U”
Agnes Obel – “Island Of Doom”
Hymns from Nineveh – “Kastanjer”
WOLFF – “Os To”
girlcrush – “Manchild”
WIINSTON – “trip (feat lil. nerve)”

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com