fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 45

Foto: Ravi Kuma // Ako Kurnosenko

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra stærk dansk rap til smuk og dynamisk indie og kvinde-festival i garagerockens tegn. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Ravi Kuma

Hvornår: Torsdag den 7. november
Hvor:
Ideal Bar

Ravi Kuma er aktuelle med musikvideoen til det samfundskritiske nummer “Take off my Scarf”. Rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen – der sammen danner Ravi Kuma,vil uden tvivl ramme en vild energi, tabuiserede emner, og de fedeste hooks, når de spiller Ideal Bar op på torsdag. Deres symbolske og stærke tekster gør, at de skiller sig ud fra alt hvad der ellers regerer den danske hiphopscene lige nu, så skynd dig at skaffe en af de sidste få billetter.

Lowly

Hvornår: Torsdag den 7. november
Hvor: DR Koncerthuset, Studie 2

Den danske gruppe Lowly, der står bag det hypnotisk smukke nummer “baglaens”, blev internationalt anerkendte for debutalbummet Heba, der gav dem kæmpe opmærksomhed fra store medier, og førte til en international turné. Det seneste, andet album Hifalutin er indspillet på en højst alternativ måde, med mikrofoner placeret forskellige steder i den lagerhal det er indspillet, og det har en helt særlig dynamik over sig. Der er noget Björk-agtigt over Lowly, og det bliver med garanti en smuk, dragende og stemningsfuldt oplevelse, når de spiller i DR Koncerthusets Studie 2.

Mary Jean + Tundra

Hvornår: Torsdag den 7. november
Hvor: Radar

Mary Jeans globale baggrund er med til at karakterisere hendes spændende lyd. Hun har tidligere været vores Ugens Upcoming, og har netop udgivet den ambient live-session til nummeret “The Bow”. Denne live-session burde kunne lokke dig til at tjekke hende ud, når hun spiller på Radar i Aarhus. Mary Jean får selskab af den nordjyske gruppe Tundra. De laver indiepop/rock med inspiration og instrumenter fra folkemusik fra rundt om i verden. Der er en drømmende indie/tribal pop-aften i vente på Radar torsdag aften.

POW Festival

Hvornår: Fredag den 8. november
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge

POW (Power Of Women) Festival sætter fokus på kvinder i kulturen, med teater, debatter, film, foredrag – og musik. Festivalen finder sted rundt om i København, fra den 7. til den 9. november. Fredagen står altså i musikkens tegn. Her bliver tre garagerock-bands præsenteret, og de har det tilfælles at det er kvinder, der står bag instrumenterne. Et af de tre acts er den svenske duo Bitchwaves. Baterella og Bitchlips Lovelylocks står bag, og laver trash’n’roll, og har et særligt kendetegn; at de er iført flagermusemasker på scenen. Beach Envy er fra København, og her er der tale om 80’er- og 90’er-rockmusik. Teksternes temaer har hverdagen fra et kvindeligt perspektiv som omdrejningspunkt, og bandmedlemmerne skriver det hele sammen. De er derudover ved at indspille deres debut-EP. Mimic Octopus er også på POW Festivals program. Alice In Chains møder Spice Girls med depression – sådan beskrives trioens lyd. Med baggrunde i punk, indierock og electronica, skaber de 90’er-grunge med et dystert lydbillede. Det catchy element får dem til at ligge på vippen af noget poppet.

Shura

Hvornår: Søndag den 10. november
Hvor: Hotel Cecil

Den britiske pop-komet Shura lægger vejen forbi Hotel Cecil, og i den forbindelse svarede hun for nyligt på vores ’10 hurtige spørgsmål’. Hun var selvfølgelig også at finde på vores guide over 16 koncerter vi glæder os til i efteråret. Og nu er det så ved at nærme sig. Debutalbummet Nothing’s Real, og det seneste forevher fra i år, har gjort os begejstrede for sangerinden. For at varme op til koncerten, kan du læse mere om hendes seneste album forevher her

Gå heller ikke glip af:

Xzibit – Torsdag den 7. november, Pumpehuset
Go Go Berlin – Fredag den 8. november, Hotel Cecil
Sorte Firkant Festival – den 7. – 9. november, indre Nørrebro
Alec Benjamin (Support: Boy In Space!) – Lørdag den 9. november, Den Grå Hal
Farveblind – Torsdag den 7. og lørdag den 9. november, Atlas og Pumpehuset
The Savage Rose – Lørdag den 9. november, Musikhuset Posten
The Bowery Room vol 14: A Mess / Bunny Wednesday / Me & Munich – Lørdag den 9. november, Onkel Dannys Plads

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com