fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 47

Foto: Spring & I // LEES Foto

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra psykedelisk syrerock til elektronisk popmusik. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Fribytterdrømme

Hvornår: Onsdag den 20., torsdag den 21., fredag den 22. og lørdag den 23. november
Hvor: Skråen i Aalborg, Tøjhuset i Fredericia, Bygningen i Vejle og Godset i Kolding

Seksteten Fribytterdrømme er et psykedelisk rockband dannet tilbage i 2011, som er opkaldt efter Tom Kristensens digtsamling af samme navn. Bandet laver – ligesom titlen indikerer – lyriske tekster med et syret rockunivers, der har gjort dem til et anerkendt band herhjemme. Gruppen bliver jævnligt spillet på kanaler som P6 Beat og for nyligt udkom deres tredje album Skin, hvor de blandt andet har lavet en sang med Lydmor kaldet “Det Skinnende”. Sangene fra Skin såvel som ældre numre vil gruppen spille, når de turnerer rundt i landet helt frem til den 30. november. Her bliver de ført til Aalborg den 20., Fredericia den 21., Vejle den 22., Kolding den 23., Herning den 28. og afslutter på Bornholm (Rønne) den 30. november. Læs også vores 10 hurtige til Fribytterdrømme lige her, hvis du er nysgerrig på gruppen.

IAMJJ

Hvornår: Fredag den 22. og lørdag den 23. november
Hvor: Godset og Tøjhuset

IAMJJ er kunstnernavnet på den alsidige musiker, der har vist sig som et nyt og interessant navn på den danske musikscene. I starten af måneden udkom IAMJJ’s album Take It Slow On Me, som har fået stor ros i medierne. Hans musik spænder bredt, balancerer med genre, og er svær at placere, hvilket i høj grad gør artisten til en yderst bemærkelsesværdig musiker. Nu kan du glæde dig til at kunstneren lægger vejen forbi følgende danske byer: Kolding den 22., Fredericia den 23., Roskilde den 28., København den 29. og Odense den 30 november. Læs vores 10 hurtige med kunstneren her, og bliv klogere på den kamæleonske artist sin Leonard Cohen-lignende dybe røst.

Teenage Love + Spring & I

Hvornår: Fredag den 22.
Hvor: Musikhuzet i Rønne

Den selvproducerende elektroniske popduo Spring & I bestående af Ditte Angelo og Marie Friis drager på supporttour for Teenage Love, der består af Katy Gunn (Brooklyn) og Anna Lidell (DK). Teenage Love leger med violiner, synths og skarpe beats blandet med finurlige sangtekster, der helt sikkert vil sætte gang i en dansefest når de besøger Musikhuzet i Rønne på fredag og Templet i Lyngby den 29. november. Men før Teenage Love går på scenen vil Spring & I med deres elektroniske og fængende beats helt sikkert have varmet publikum godt og grundigt op. Skynd dig at book billet, hvis du vil være med til en kæmpe fest med stærke girlpower-karakterer.

Celebration Records Label Night

Hvornår: Torsdag den 21. november
Hvor: Loppen, Christiania

Siden 2012 har det fynske pladeselskab Celebration Records opbygget deres omtalte musikbibliotek med mange lovende kunstnere. På torsdag præsenterer pladeselskabet fem af deres stærkeste artister, når Little Winter, Wanna Be Brothers, KÚLU, SUNDAYS og King Kross indtager Loppen. King Kross laver elektronisk rockmusik på fedeste og lettere dyster vis, vi har blandt andet skrevet om deres single “Moving Out” med tilhørende musikvideo, som du kan læse her. Little Winter der allerede er godt trænede i at spille koncerter og blandt andet har optrådt på SPOT og UHØRT festival vil bringe sensommernostalagi og atmosfæriske, dansable rytmer til Loppen. Hvis du vil blive klogere på de omtalte navne, synes vi at skal skynde dig at købe billet til arrangementet.

Dør Nr. 13

Hvornår: Torsdag den 21. og fredag den 22. november
Hvornår: Atlas i Aarhus og Hotel Cecil i København

Gruppen Dør nr. 13, blev opdaget af Karrierekanonen og kan nu kalde sig et gedigent navn på den danske musikscene, som bliver spillet på danske radiokanaler, og har udgivet nyt album tidligere på året. Gruppens univers udgør betagende guitarpop med skrattende punk- og postpunk ingredienser på et ærligt og nærgående dansk sprog. Det bliver helt garanteret en helt særlig og flot oplevelse, når de fem mænd indtager Atlas på torsdag og Hotel Cecil på fredag med både upbeat og vilde numre som “E45” og “Kollision” og mere langsomme og inderlige numre som “Smagen” og “Vilde læber”. Og som en ekstra bonus, spiller girlcrush opvarmning for bandet.

Gå heller ikke glip af:

Lizzo – KB Hallen, tirsdag den 19. november
Reality Map – H15, torsdag den 21. november
Bikstok – Voxhall, fredag den 22. november
Brenn. – Loppe, onsdag den 20. november

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com