fbpx

Redaktionens 9 favoritter fra dagens Roskilde-annoncering, og hvorfor du skal glæde dig

Foto: FKA twigs // Matthew Stone

Roskilde Festival har i dag løftet sløret for intet mindre end 28 nye musiknavne samt fire navne, som besøger festivalen i forbindelse med til Art & Activism-programmet. Der er allerede masser af god musik at glæde sig til, og efter dagens annoncering er der især ni atcs, som vi ikke kan få armene ned over. Læs med her og find ud af hvorfor.

Amanda Tenfjord (NO) 

Et af Norges nyeste scandi-pophåb er den fremadstormende artist Amanda Tenfjord, som senest har imponeret med den vocoder-prægede single “As If”. Tenfjord har i den grad haft travlt i 2019, hvad angår branchefestivaler, hvor hun både besøgte The Great Escape i England, by:Larm i Norge, Eurosonic i Holland og Reeperbahn Festival i Hamborg. Under sidstnævnte mødte vi hende til en lille snak, der blandt andet gik på hendes vej ind i branchen og opvækst i samme kommune som popkometen Sigrid. Sidste år havde vi hende på listen over 19 norske navne, man skulle holde øje det pågældende år, og selvom kalenderen nu siger 2020, er der stadig god grund til at holde et vågent med nordmanden. Det beviser blandt andet dagens annoncering. Vi glæder os i hvert fald umådeligt meget til at opleve numre som “Troubled Water” og “Kill The Lonely” live.

Anderson .Paak (US)

Denne elskværdige sanger og trommeslager med verdens nok bredeste smil producerer – sammen med sit band The Free Nationals – ægte hjertesmeltende musik, der har taget den internationale popscene med storm. Med to succesfulde Roskilde-koncerter i bagkataloget, er det helt sikkert ikke tilfældigt, at festivalen har inviteret bandet tilbage på dyrskuepladsen til sommer. Nu har Anderson .Paak også to Grammys i baglommen, som kun har givet endnu mere blod på tanden for den charmerende rapper fra Oxnard, Californien. Denne booking kommer med festgaranti – med stor sandsynlighed i kaliber med koncerten i Royal Arena, der lagde arenaen ned. Hvor Anderson .Paak & The Free Nationals indtog Apollo tilbage i 2016, trådte de i 2018 op på Arena, og skal i år levere et show på Orange Scene. 

Angel Olsen (US) 

Den amerikanske singer/songwriter Angel Olsen byder på psych-pop/rock til den helt store guldmedalje. Nu er hun aktuel med sit fjerde album All Mirrors, som udkom i oktober. Albummet er en eksperimenterende artpop-plade med en særegen lyd og beviser endnu en gang, at sangerinden besidder et imponerende stemmeregister. På fredag giver hun koncert i Store VEGA, hvor man vil kunne få en forsmag på musikerens live-performance, til et show der, hvis rygterne taler sandt, vil byde på uforudsigelige elementer. 

Fieh (NO) 

Med deres vanlige orange nuancer, er der ingen som den norske oktet Fieh, der passer bedre til Roskildes program – og vi lægger ikke skjul på, at vi har ventet længe på denne nyhed. Efter at have sat gruppen på vores liste over 19 norske navne, man skulle holde øje med i 2019, var vi glade for både at opleve bandets uimodståelige neo-soul på både SPOT Festival og senere på Ideal Bar i efteråret. Deres gentagne energiske live-shows har derfor ikke kunnet gå Roskilde-bookernes næse forbi, og med debutalbummet Cold Water Burning Skin i bagagen er der ingen tvivl om, at Fieh vil stå som en af de stærkeste navne på årets vækstlagsprogram.

FKA twigs (UK) 

Det britiske geni FKA twigs udgav i november sit længeventede album MAGDALENE og væltede os alle omkuld med numre som “Cellophane” og “thousand eyes”. FKA twigs er en kunstner, der udviser et førhen uset og visionært talent på den internationale musikscene – men den 32-årige verdensstjerne gemmer på mange andre talenter end sit sangtalent, hvilket tydeligt ses i de originale musikvideoer og tranceagtige bevægelser på livescenen. Med albummet MAGDALENE har hun revolutioneret elektronisk pop, som vi kender det, og man kan ikke undgå at forføres af sangerens innovative, mystiske og dragende melodier samt den teatralske falset. 

girl in red (NO) 

Det norske indie-håb girl in red har på trods af sin unge alder allerede lagt tonen for en stor karriere. Hun har netop afsluttet sin udsolgte verdensturné og er for nylig blevet annonceret til den verdensberømte festival Coachella. Derudover har hun været på forsiden af Gay Times og er i øvrigt blevet shortlistet som NME’s Best Act In The World. På sin nyeste single “kate’s not here”, som er en del af soundtracket til den nye horrorfilm “The Turning”, beviste hun endnu en gang, hvorfor hun er en af tidens største indie-sensationer. girl in red skaber med sin dragende vokal og storslåede instrumentering et spændende univers, som gør os helt forelskede i det unge talent. Efter sin koncert i Lille VEGA tilbage i november er vi slet ikke i tvivl om, at girl in red kommer til at brillere på Roskilde Festival med sin interessante soveværelsespop.

Kacey Musgraves (US)

Hvis du synes, at Taylor Swifts store popapparat er blevet lidt for meget, og du måske savner den mere simple singer/songwriter stil, kan du med fordel glæde dig til en omgang solid country-pop, når amerikaneren Kacey Musgraves tager forbi Dyreskuepladsen. Som en ægte countrystjerne er hun vokset op i hovedstaden selv (Nashville) og fik sat sig selv på det internationale musiklandkort med debutpladen Same Trailer Different Park (2013). Efterfulgt af et live-studie album og en juleplade fik Musgraves sit store gennembrud i 2018 med Golden Hour – et tidløst album, som både tilfredsstiller de hardcore country fans men også byde på større pophits som “High Horse” og “Butterflies”. Først og fremmest er Kacey Musgraves ekspert i de simple, velfungerende melodier og til tider lidt finurlige, romantiske tekster, der er særlig tydelige på numre som “Slowburn”, “Space Cowboy” eller titelsangen “Golden Hour”. Musgrave besøgte sidst Danmark i oktober 2018, så vi er kun glade for et gensyn men den talentfulde musiker og håber selvfølgelig, det bliver under bagende solskin. 

Squid (UK)

I september måned placerede vi det post-punkede Brighton-band Squid som et af højdepunkterne på årets Reeperbahn Festival. Siden da har vi higet efter at opleve dem live igen. Vi skal heldigvis ikke vente meget længere – for udover, at gruppen netop er blevet annonceret til Roskilde Festival, spiller de også på by:Larm i februar måned. Deres lyd er på sin vis svær at definere, men en ting er sikker – de er et perfekt festivalnavn, uanset om solen så brager ned fra en skyfri himmel, eller om det står ned i stænger. The Line of Best Fit har tidligere beskrevet dem som “psyched-out math-pop, ‘70s post-punk, and a dash of David Byrne”, hvilket vi egentlig synes er meget passende. 

Young Thug (US)

Den amerikanske rapper fra Atlanta Jeffery Williams – også kendt som Young Thug – brød igennem i starten af 2010’erne, og det er bestemt ikke gået ned af bakke for ham siden. Med en placering som den 103. mest lyttede artist på Spotify i hele verden, er han bestemt et godt hiphop-scoop til årets Roskilde Festival. Han har samarbejdet med nogle af de aller største artister på den internationale scene – blandt andet Camila Cabello, Calvin Harris, Pharrel Williams, Gucci Mane, Travis Scott og Ariana Grande. Senest har Young Thug udgivet albummet So Much Fun fra 2019. Den succesfulde artist giver anledning til en kæmpestor trap-fest og moshpits for de største hiphop fans, når han gæster festivalen til sommer. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com