fbpx

Nordiske Hits // uge 9

Foto: HALIE // PR

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 20 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Pish – “School’s out”

En hyldest til dem der står aller nærmest og ungdommens trivielle glæder og sorger, samlet i dette nummer. “School’s out” er titelnummeret på det nye album fra den norske artist Pish der udkom i fredags. Tracket beskriver det at være unge og ikke altid vide, hvad man skal – især når man er færdig med skolen og skal finde sig tilrette i en ny tilværelse. Det er en følelse mange kan nikke genkendende til. Nummeret er en ørehængende omgang alt-pop, med en vokal der også er kendt fra Kakkmaddafakka. Pish, der har det borgerlige navn Pål Vindenes, er nemlig forsanger i det succesfulde indieband, der er kendt for deres energiske koncerter. Det er også tydeligt at høre sammenhængen mellem de to projekter, men hvor Pish egner sig mere til en eftertænksom onsdag eftermiddag.  

Elvito – “She’s an animal”

Lad dig flyde med dagdrømmene væk for en stund, til tonerne af “She’s an Animal”. Nummeret er den nyeste single fra den danske duo Elvito. Kunstnerne beskriver sig selv som et spændende mystisk band der bryder grænserne. Der er også noget mystisk over dette elektroniske nummer, der både består af en lækker og luftig synthflade, catchy trommebeats og en jazzede saxofon. De to musikere Bastian og Rasmus, er fascineret af mødet mellem computeren og sangskrivning, og de naturlige impulser der opstår når de producere musik. Nummeret virker derfor også meget organiske og levende.

HALIE – “Starved”

Den norske artist HALIE er i sandhed en popstjerne ‘in the making’. Hun er især kendt fra nummeret “Youth”, der også har fået en del afspilninger på P3. I fredags udgav hun sin første EP med titlen Good kids. EP’en er en samling slagkraftige elektroniske pop-produktioner, der uden tvivl kan sammenligne sig med kunstnere som Dua Lipa og Zara Larsson. Vi har haft hende med i et “10 hurtige..” – interview, hvor kunstneren blandt andet sagde, at hun oftest finder inspiration i hvad hun selv har oplevet, eller andres oplevelser, og at hendes sange af den grund bliver ægte. Vi har tilføjet nummeret “Starved” til playlisten. Sangen er åbningsnummeret og med et stærkt omkvædet og musikerens kraftige vokal, får hun sparket døren op til resten af EP’en. Og forhåbentlig får hun også sparket døren ind i hos de danske pop-elskere. Mon ikke vi kommer til at høre meget mere fra hende i fremtiden.  

Ellers tilføjet

Svea – “Numb (feat. Ernia)” 
Anansi – “Driving”,
Vita Bergen (spiller by:Larm), “Over Now (Baby)”
Strandels – “Breathe It In”
Kúlu – “I’m Right Here” 
The Lonesome Folksome – “True Love for You” 
The Great Dictators – “Play Dead Together”
Blæst – “Androkles”
From Scratch – “The Plague”
Favor – “Soda”
ATUSJI – “Pets”
KAMARA – “20 Something”
School of X feat Lord Siva – “Collarbone”
Becky and the Birds – “Do U Miss Me”
Hymns from Nineveh, – “Kastanjer”

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com