fbpx

12 live performances der kan få dig op af sofaen i denne uudholdelige krisetid

Foto: Christine and the Queens // Screenshot fra YouTube: Comme si (Live From Capitol Studios)

Efter flere uger i isolation uden fysisk kontakt med omverden, kan de fleste vist skrive under på, at man begynder at føle sig en smule lost. Vi har derfor samlet en håndfuld live-optrædener, som forhåbentlig kan give dig lidt fornyet energi til at komme igennem dagene derhjemme – og hvis muligt fungere som et lille plaster på såret efter aflysningen af alle sommerens festivaler. 

boy pablo – Verftet Online Music Festival

Føler du dig også lidt ensom for tiden? I så fald er der ret stor sandsynlighed for, at du kan relatere til boy pablos “Feeling Lonely”, som han optrådte live med til Verftet Online Music Festival – et af de mange gode initiativer, som er opstået her under coronakrisen. Videoen er fyldt med humor og god energi, hvilket på alle måder er prisværdigt i en tid som denne. Svæv væk fra virkeligheden et øjeblik med boy pablo og hans charmerende band lige her. 

Benal – P3 Guld 2017

Der kan efterhånden ikke herske nogen tvivl om, at Benal er et ret vildt live-navn. Udover den massive succes, de har fået, har de også gang på gang vist, at de ikke skuffer på en scene. Tilbage i 2017 optrådte duoen til P3 Guld med sangen “Uh Babe”. Det var en af deres første store optrædener, hvor de for alvor gjorde indtryk. De havde taget en ung knægt med på scenen, som sang omkvædet – og forsanger Benjamin Hav tog også lige en tur ud blandt publikum, hvor han dansede en lille folkedans med en gruppe dansere, der var med på scenen. Der var altså ikke skruet ned for charmen, da Benal indtog scenen til et af de mest anerkendte award shows i Danmark. 

Christine and the Queens – Capitol Studios

Var man så heldig at overvære koncerten med Christine and the Queens på Roskilde Festival i sommer – som vores anmelder kvittere med intet mindre end fem ud af fem stjerner – så ved man, hvor vild en performer den franske artist er. Hun har humor, kan i den grad finde ud af at bevæge hofterne, og så laver hun bare nogle sindssygt godt sange, som hun leverer med sin ubesværede vokal. Trænger du til et kæmpe smil på læben og ikke mindst at få sat lidt gang i dansefødderne derhjemme, så tryk play nedenfor.

Damon Albarn – Roskilde Festival 2014 

Den altid aktive frontmand i Gorillaz, Damon Albarn, er efterhånden en garvet Roskilde Festival-veteran. Han skulle da også have været med til at fejre festivalens 50-års jubilæum i K.B. Hallen den 10. Juni, hvilket nu ikke bliver en realitet efter regeringens seneste udmelding. Hvis man ligesom os ærgrer sig over sommerens skæbne, kan man med fordel kigge tilbage til 2014. Her indtog Damon Albarn Arena med sit nye soloprojekt, men sluttede overraskende af med en håndfuld af de største Gorillaz-hits – heriblandt “Feel Good Inc.”. Teltdugen over Arena var på sit bristepunkt, da samtlige fans skreg for deres lungers fulde kraft, i øjeblikket hvor gæsten De La Soul lukkede sit høje, karakteristiske grin ud. Der var dømt fuldstændig ekstase. Videoen som Roskilde Festival senere delte, siger det hele.

Dua Lipa – Live Lounge BBC Radio 1

Udover at være en mega stjerne, der gennem sin karriere har udgivet det ene hit efter det andet, er Dua Lipa også et ganske fantastisk live-navn. Hendes super gennemførte pop-udtryk gør, at man næsten ikke kan sidde stille, når musikken spiller, og hendes attituderige performances er heller ingen undtagelse. Men da hun optrådte med sangen “IDGAF” sammen med et stjernespækket kor bestående af Charli XCX, Alma, Zara Larsson og vores helt egen folkekære MØ var det med et helt skarpt udtryk. Med girl-power og en hyldest til kvinderne i musikbranchen blev dette til en ret så ikonisk optræden. 

Easy Life – Vevo DSCVR ARTISTS TO WATCH 2019

Er der nogen, der kan få dit humør i top, så er den uden tvivl den genreudforskende kvintet, Easy Life. De fem englændere fangede første gang vores opmærksomhed under en koncert på The Great Escape Festival sidste år, som vi beskrev med følgende ord: »Der var både rap, trompet og sax, og så en a cappella sing a long, da lyden blev afbrudt, efter tiden var løbet ud. Easy Lifes koncert var en magtdemonstration, og vi glæder os vanvittigt til at se dem vokse yderligere.« Gruppen har endnu ikke besøgt dansk jord, og som situationen ser ud i verden lige pt, må vi desværre også vente lidt endnu på, at dette forhåbentlig kommer til at ske en dag i fremtiden. Har man brug for et energiboost, er denne live-performance et ret godt bud. Du kan i øvrigt lære bandet bedre at kende i interviewet her.

Kwamie Liv – Toppen af Poppen

Der er efterhånden kommet mange smukke fortolkninger ud af TV-programmet Toppen af Poppen. Den sidste udgave var med Medina, Carl Emil Petersen, Kwamie Liv, Chief 1, Teitur, Anders Blichfeldt og Cæcilie Norby, der hver især fortolkede hinandens musik. Når så forskellige musikere mødes, kan der komme nogle ret vilde fortolkninger ud af det – nogen så forskellige fra originalen, at man knap kan genkende den. Sådan er det blandt andet med Kwamie Livs fortolkning af Medinas megahit “Kun For Mig”. Det ultrapoppede nummer er blevet pillet ned til en dyster og mystisk hymne, hvor det gentagende omkvæd skaber en tranceagtig effekt. Kwamie Livs sprøde, rå stemme giver nyt liv til det kendte og efterhånden gamle nummer – og man læser tydeligt overraskelsen og glæden i de andre deltageres øjne. Især Medina sidder målløs tilbage til slut, mens Kwamie Liv får stor applaus fra de andre musikere. Se den smukke fortolkning af “Kun For Mig” her: 

Mac Miller & Ariana Grande – AUDIENCE Network concert

Her er der tale om en fuldstændig elektrisk og misundelsesværdig kemi mellem to unikke og talentfulde musikere. Efter udgivelsen af sit album Divine Feminine optog rapperen Mac Miller en live session af nummeret “My Favorite Part”, hvor han fik besøg af sin daværende kæreste Ariana Grande, som optræder som feature på nummeret. Nummeret er et lækkert jazzet værk, med pop- og R&B-vibes tilføjet Mac Millers hæse og kække rap samt Arianas fejlfrie vokalpræstationer. Der er en uundgåelig flirt i luften, mens de fremfører sangen, og Mac kan ikke holde sit grin tilbage, da Ariana slutter ironisk af med et håndtryk og et “I’ll be in touch”. Rapperen gik på tragisk vis bort i september 2018, i en alder af blot 26 år. Man kan mindes hans livlige sjæl og musikalske genialitet her: 

Nao – AIR Studios

Okay, denne her kuldegysningsfremkaldende live-optræden vil man altså nødig være foruden. I en perfekt medley af “Orbit” og “Saturn (feat. Kwabs)”, som blandt andet akkompagneres af en velspillende strygergruppe, formår Nao at hive lytteren med på en musikalsk rejse, man sent vil glemme. Som altid står Naos vokal og hendes imponerende store register fuldstændig skarpt, og efter at have hørt denne live-optræden bliver man med ét mindet om den fejlfri koncert, artisten leverede i Store VEGA sidste år. Bliv tryllebundet af Nao og hendes smukke stemme her:

Robyn – Roskilde Festival 2019

Svenske Robyn gjorde et vildt comeback med albummet Honey tilbage i 2018, og der var lagt i kakkelovnen til et brag af en koncert, da hun blev annonceret til Roskilde Festival 2019. Et legendarisk navn som Robyn, der oven i købet havde slået benene væk under alt og alle med det nye album, kunne nærmest ikke skuffe. Det gjorde hun heller ikke. Med et mix af de splinternye bangers fra Honey-albummet og de helt gamle klassikere, fik hun virkelig skabt et sandt ‘orange-feeling’-øjeblik. Da hun spillede “Dancing On My Own” fik man kuldegysninger. Et øjeblik man nok ikke lige glemmer, hvis man var til koncerten. Blot et minut inde i sangen var der dømt fællessang, og publikum gav deres hyldest til det svenske pop-ikon. Sangen rummer alle store følelser, og de blev virkelig vakt til live under den helt igennem legendariske koncert, som Robyn gav på Roskilde Festival 2019. 

Rosaliá –  EMA 2019

Var du ligesom undertegnede en af dem, der ikke kunne se en disse under koncerten med Rosalía på Roskilde Festival i sommer, kan denne live-video måske fungere som en lillebitte trøst. Og så alligevel ikke… For den understreger blot hvor meget, man gik glip af, da artisten i sommer indtog Avalon. Om ikke andet kan hendes optræden med “De Mi Nombre” til EMA 2019 måske få dig op fra sofaen og ud på stuegulvet til en lille svingom i selskab med de lækre flamingo-rytmer. 

Tyler, The Creator – GRAMMYs 2020

Man skal lede længe efter et talent som Tyler, The Creator. Den unikke rapper fra Californien har stort set overtaget den internationale hiphop scene og var især oppe i medierne sidste sommer, da han udgav sit nyeste album IGOR. Til dette års GRAMMYs tog Tyler sit IGOR-suit på og leverede en hæsblæsende performance med alt fra barbershop-kor til vildskabsskrig. Energien er så høj, at man næsten overvejer at kaste sig rundt i en imaginær mosh-pit hjemme i stuen. Få pulsen op i siddende stilling med live-versionen af “EARFQUAKE” / “NEW MAGIC WAND”:

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com