fbpx

Nordiske Hits // Uge 15

Foto: Special-K // Berglaug Petra Garðarsdóttir

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden

Sons Of The Dragon – “Till I Die”

Til playlisten har vi tilføjet et velskrevet indienummer fra de unge gutter i bandet Sons Of The Dragon. Trioen, der i folkeskolen startede som en duo, udgav i 2019 deres debut-EP Blue Dreams, og i sidste uge udkom de med det første udspil i 2020 – nemlig “Till I Die”. Med lækkert guitarspil og fine skift er det et organisk nummer, som dynamisk stiger og falder i intensitet. Især omkvædet har en ørehængende kvalitet, som får nummeret til at fremstå utroligt stærkt. Et rigtig fint udspil fra det talentfulde band, som man kan nyde på vores playliste i løbet af de langsomme påskedage.

Special-K – “Post Coital”

Vi er nået hen i det lidt langsommere hjørne af playlisten og begynder med Special-K med det borgerlige navn Katrín Helga Andrésdóttir. Den islandske kunstner, som laver avantgarde klaverbaseret pop, er på vores liste over 20 nordiske navne du skal holde øje med i 2020 og udgav i sidste uge det smukke nummer “Post Coital”. På nummeret beviser hun en af sine største styrker frem – nemlig klaverkomposition. En svag synth under det mærkante klaver skaber en ambient stemning, mens en luftig blæser spiller det smukke mellemspil og giver én gåsehud. Katríns yndige stemme bliver kun brugt til at tale i korte fraser over nummeret og efterlader altså nummeret hovedsageligt som et instrumentalnummer. Et fuldkommen fantastisk stykke musik, som sjældent er hørt i populærmusikken.

Talitha Ferri – “Porcelain”

Vi fortsætter i det langsomme hjørne med det smukke nummer “Porcelain” som vi vi også har med på ugens liste. Danske Talitha Ferri har lavet en lille perle af et nummer, der handler om skyldfølelsen ved mental sygdom. Sangen fortæller en historie om sangerinden, der veksler mellem forståelse for sin egen sygdom, mens samtidig at stille spørgsmålet: “Har jeg ret til at være syg?” Med akustisk guitar, en enkelt violin og Talithas smukke stemme er sangen et godt eksempel på, at simpelthed kan være ligeså rammende som en stor produktion. Et underfundigt lille sang med fine lyriske overvejelser. Et nummer man snildt kan høre igen og igen.

Ellers tilføjet:

Anima & Ennui – “Stable and Steady (To Be Happy)”
Athletic Progression – “BENIHANA”
Auður – “i. Ijósinkveikt”
Blæst & Dusin – ”Gemmeleg”
BÜNNI – ”Taste For Life”
Closing Eyes – “How Do You Smile?”
Emil Kruse – “Ting Jeg Gør”
Emma Steinbakken – “let’s blow our feelings up with dynamite”
GUNVA – “Silence”
KAKKMADDAFAKKA – “Dream”
Lil Halima – “Glue”
Liss – “Off Today”
Louis Valuta – “Udfordring”
Moyka – “Spaces”
Natskygge – “Silhuetter Af Liv”
Neon Ion – “Bring it Back”
Orions Belte – “Bean”
Silque – “The Love You Give”
Simen Lyngroth – “Just Around the Corner”
The Little Hands of Asphalt – “Foreverest”
Tom Bjerg – “Hurtigt ud Hurtigt Hjem”
We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – “Under the Sun”

Følg playlisten her:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com