fbpx

Nordiske Hits // Uge 17

Foto: Lihme // Julie Montauk

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden

Frede Gabriel – “Phone Sex”

På den nye single af norske Frede Gabriel tages et emne op som flere måske har stiftet bekendtskab med i coronadagene, nemlig telefonsex. I sangen mislykkes forsøget dog i sådan en grad, at samtalen ender i et break up. Nummeret har åbenhjertet lyrik og melankolske toner, der kombineret med melodiske guitar riffs lader associationerne flyve hen mod indiemusikere som blandt andre Mac Demarco. Nummeret er frontløberen for det kommende album, der vil se dagens lys i løbet af september. På albummet vil tråden med det mislykkede kærlighedsforhold igen blive taget op.

Lihme – “Algorithm”

I fredags blev EP’en Songs to Wear fra århusianske Lihme udgivet. Denne udgivelse er spækket med dragende og inderlig indiepop med nordisk klang. I blandt de minimalistiske ballader er nummeret “Algorithm”, som vi har tilføjet til denne ugens playliste. Selv siger Lihme om nummeret:

Jeg skrev “Algorithm” fordi jeg gerne ville sætte ord på de konflikter man kan have med sig selv, når hjernen vil ét og hjertet noget andet. Sangen udtrykker en lyst til at kunne sætte sine følelser i system og ønsket om at kunne knække koden til, hvorfor man gør som man gør.

Modsætningsforholdet mellem de faste systemer og de flydende følelser, bliver understøttet af den sparsomme instrumentering. Her er der nemlig også et modsætningsforhold mellem den stramme bas og de flydende strygerlignende toner i omkvædet. En spændende leg med lyd og lyrik der får sangen til at stå så stærk og helt unik.

Strandels – “Talking to the Moon

I denne uge bliver playlisten også prydet med poptoner fra den svenske søskendeduo Strandels. Det autentiske popnummer “Talking to the Moon” er endnu en smagsprøve på det kommende album. På sangen er den melankolske længsel nærmest til at skære i. De svævende harmonerende vokaler formidler det ærlige udtryk og de ægte følelser. Sangen handler om de indre dæmoner, man kæmper med og frygten for at åbne sig selv helt op for et andet menneske. Denne tematik bliver pakket ind i fløjlsblød instrumentering og fuglekvidder fra den elegante nordiske natur.

Ellers Tilføjet:

Amalie Bryde – “Remote Control”
Danni Toma – “Det Behøver Ikke At Være Sådan Her”
De Løse Sider feat. Højkvist – “Byen I Farver”
Ghazal – “Wedding Song”
Gimi – “Boy Bye”
Grilled Cheeze feat. Naah – “Life Cool Style Yeah”
Hjalmer – “Verden I Farver”
Hugo Sheppard – “Dancing”
jens – “In or Out”
Jens Nørhave – “Jeg vil ikke gå”
Kluster B – “The Duel”
Laleh – “Det kommer bli bra”
Lukas Vanggard – “Eva”
Søn – “maveskind”
S. Vestergaard – “1971”
Synne Vo – “Ikkje tenk på meg”
Thea Nyboe – “Drifting Away”
Timothy – “Alone”
To Absent Friends – “Frontdoorstep”
Trader – “Ghost Town”
Vegard & Ivar Band – “Tiger Woods”
Velvet Volume – “Carry”

Følg playlisten her:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com