fbpx

Til fans af Lowly: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Excelsior //  Alexander Arnild Peitersen

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelig til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – om end det er et nostalgisk tilbageblik til barndommens helte, eller om du bare gerne vil høre dit favorit 10’er act i en ny opdateret udgave. 

Danske Lowly har ikke kun taget hele Danmark med storm, men er med jævn fart også ved at indtage den internationale musikscene. Bandet har modtaget stor ros og anerkendelse for deres to banebrydende albums, først Heba fra 2017 og senest Hifalutin fra 2019. Den dynamiske gruppe har en beundringsværdig tilgang til musikken, og leverer komplekse såvel som simple kompositioner og melodier. Deres univers er eksperimenterende og spækket med ørehængede, overraskende melodier, samt uimodståelige og mystiske trommebeats. Der er endnu ingen, der har kunne efterligne den unikke lyd, som Lowly er kendt for, men vi har alligevel samlet et par eksempler på kunstnere, som ligeledes inviterer ind i et eksperimenterende og eventyrligt univers, hvor man mødes af distinkte vokaler og dragende, mystiske produktioner.

Alto Aria

Med blot én single ude, har Alto Aria os allerede i sin hule hånd. På “Your Eyes” drager sangerinden lytteren helt ind til sig med sin intime og krystalklare vokal, mens produktionen gradvis udvikler sig til en eksplosion af synths, trommer og samples. Det er først og fremmest Alto Arias vokal, der snor sig om de genkendelige og eventyrlige melodier, som bringer associationer til Lowlys forsanger Soffie, og hendes unikke vokal og melodier. Derudover er det også de dystre lag af sangen, der bringes frem af den eksperimenterende instrumentalside, der bærer præg af Lowlys mange underliggende lyde og samples, som kendetegner deres udtryk. 

Melby

Det Stockholm-baserede band Melby byder også på medrivende trommer, og en fortryllende og krystalklar vokal fra forsanger Matilda Wiezell. Dog skiller dette band sig også ud, med den tydelige folk-inspiration der ligger i både vokal og instrumentering. Det er derfor især tracket “Cross” der med sin lidt mere eksperimenterende og energiske stemning, bringer associationer til danske Lowly. Bandet er også single-aktuelle med det magiske nummer “Things I Do When I’m Alone”, hvor den drømmende produktion er lige så fortryllende og eventyrlig, som Lowlys univers – men stadig på sin helt egen måde. 

Excelsior

Den unikke danske komponist, producer og sanger Anja T. Lahrmann fik ideen til sit kunstnernavn Excelsior fra den amerikanske tegnerserieforfatter Stan Lee, der brugte det som catchfrase. Excelsior betyder evigt opad og de ord kan nemt spejles i Excelsiors musik, der altid søger efter nye aspekter og udtryk. En ting er dog gennemgående, og det er musikerens altid inciterende lyd, som skaber en nysgerrighed hos lytteren, og resulterer i, at man vender tilbage efter mere, gang på gang. Da Excelsior var vores ‘Ugens Upcoming’, beskrev hun selv sin lyd som »Confessional synth«. Den talentfulde sangskriver besidder en unik og modig musikalitet, der bryder de almene pop-rammer, og baner vejen for nytænkende alternativ pop. Det er netop kunstnere som Excelsior og Lowly, der udvider den popglade lytters musikalske horisont. Begge kunstnere har sin helt egen unikke lyd, men har det tilfælles, at de ikke er bange for at eksperimentere med den elektroniske lyd. 

Flere artister du burde tjekke ud, hvis du er vild med Lowly:

Thea Nyboe – lyt her
Hildur Höglind – lyt her

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com