fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 19

Foto: M.I.L.K. // Universal Music Group

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til eksperimenterende og elektrovibede toner, sprøde indiemelodier, drømmende 80’er-synthede vibes eller R&B/soul krydret med UK sound, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Dirt Bike – World Building

I dag starter vi guiden med et debutalbum fra den Københavnerbaserede sangskriver og producer Gustav Berntsen, der går under kunsternavnet Dirt Bike. Berntsen er normalt forsanger i Pardans, men i det nye projekt er det altså en hel anden vokallyd, der kommer ud af højtalerne, som vi i øvrigt er helt pjattede med! Debutalbummet World Building indeholder otte meget forskellige numre – men ens for numrene er det elektroniske univers, der udfoldes. Det er et helt igennem progressivt album, og den får ikke for lidt med instrumenter, lyde og stemninger. En god debut, som får os til at se frem til flere spændende numre fra den spirende kunstner.

Freja Kirk – Sloppy Seconds

Den danske sangskriver Freja Kirk udgav i november det anmelderroste album Pussyfield, og vi er derfor godt opvarmet til Sloppy Seconds. Udgivelsen er en samling af de numre, som ikke kom med på Pussyfield, men som Freja fortæller: »Ikke fordi de var dårlige, men fordi de stak ud på en måde, som jeg ikke kunne placere i dét univers,« hvilket også tydeligt høres. Hvis man vil vide mere om albummet, kan man læse denne track by track, men ellers kan man også bare nyde endnu en fedt velproduceret samling sange fra Freja Kirk lige her.

Hayley Williams – Petals For Armor

Forsangere for det amerikanske band Paramore, Hayley Williams, er gået solo. Tidligere i år udgav hun debutsinglen ”Simmer”, som gav en lille smagsprøve på, hvad vi havde i vente på det kommende debutalbum Petals For Armor. Selv mener hun, at hun har fået mulighed for at vise en side af sig selv, hun først lige har fundet frem til. Albummet består af tre dele med femten sange i alt, der virkelig kommer vidt omkring. Der er for eksempel den næsten folkede “Leave it Alone”, det højtempo elektropopnummer “Over Yet” og den smukke klaverballade “Why We Ever”. En lang plade propfyldt med det ene lækre nummer efter det andet. Perfekt til en lang weekend!

Kehlani – It Was Good Until It Wasn’t 

sin 25-års fødselsdag fortalte den prisbelønnede R&B-stjerne Kehlani, at der var et nyt album på vej. Dagen er nu kommet, og vi kan endelig på styr på abstinenserne. Kehlani begyndte i sin tid som ballet- og modernedans-studerende, men det satte en skade desværre en stopper for., og hun endte ud i musikken. It Was Good Until It Wasn’t er fyldt til randen med det, hun gør bedst – nemlig følsom og smooth R&B. I løbet af de sidste par år har hun udgivet talrige numre i samarbejde med andre kunstnere, hvilket man også ser på dette album. Tory Lanez, James Blake og Lucky Dave er nogle af dem, der gæster pladen, som nok skal være et lækkert bidrag til en solrig fredag.

M.I.L.K – The Lockdown Tapes (EP)

Nok den vigtigste albumudgivelse denne uge er M.I.L.K.s EP The Lockdown Tapes, hvor al overskud går til WHO. Han har sammen med Soleima, Tiken Jah Fakoly, August Rosenbaum og Kristina Bazan lavet tre meget forskellige og virkelig fede tracks. Ideen opstod sammen med Jenke Ahmed Tailly, der blandt andet har arbejdet sammen med Beyoncé og Kanye West. Deres oprindelige projekt blev aflyst på grund af COVID-19 – men hurtigt fik M.I.L.K. og Jenke samlet de forskellige acts fra hele verden. Hvis albummet bliver streamet ligeså meget som M.I.L.K.s tidligere topalbum, kan det ende op i 400.000 kroner, der går direkte til WHO. Så lyt løs!

Gå heller ikke glip af:

Alto Aria – Tides
Christine Kammerer – Growing Pains
Camilla Moberg – It’s Love (EP)
Fake Names – Fakes Names
I Am Karate – Sad People Laughing
In Everett – Kinda Self Aware
Little Simz – Drop 6
RAC – BOY
Shibu Inu – SOME KIND OF PASSÉ (EP)
Smiling – Politely
Son of Fortune – Voodoo Pop
Watch Clark – Backscatter Effect (EP)

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com