fbpx

Ugens Upcoming: Nicky William

Foto: Emil Daniel

Denne uges upcoming er den unge svenske artist, Nicky William. Hans lyd afspejler mange forskellige genrer og stemninger, hvilket gør ham til en yderst spændende artist at lytte til. Sangene er både melankolske og humoristiske, og vi er derfor spændte på hans EP, som udkommer om ikke så længe!

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Nicky William kommer fra vores naboland Sverige. Han er vokset op i et musikalsk hjem og har allerede fra barnsben kunnet mærke en indre musiker. Hans idoler som Leonard Cohen og Talking Heads afspejles i hans eget musikunivers, hvor han leverer indie-folk med et twist.

Hvem er Nicky William?

– Jeg har lavet musik sådan semi-professionelt i nu snart 9 år, og har altid haft en passion for musik. Lige siden jeg var barn, har jeg villet lavet musik.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg synes, det er svært at beskrive min lyd, for jeg synes ikke rigtigt, at jeg passer ind i en genre. Man kan vel argumentere for, at jeg laver “indie-folk”, men jeg har også lavet sange, der er meget anderledes fra den lyd. Så jeg vil sige at min lyd er at mix af mange genre.

Hvordan startede du?

– Min far har været musiker hele sit liv, og jeg husker, hvordan der altid spillede musik i huset enten fra højtalerne eller fra min far, der spillede på guitar. Så jeg er altid vokset op med det. Jeg var også helt besat af Bob Dylan som teenager og er det til en vis grad stadig. Hans musik, og det han er i stand til at gøre med sin skrivning, inspirerede mig til at prøve at skrive selv.

Kan du fortælle lidt om den proces, der forgår, når din skriver din musik?

– Jeg skriver normalt nogle sætninger og ideer ned på min telefon fra tid til anden, og så vil jeg til sidst sætte mig ned med en guitar og bare prøve at spille noget. Imens improviserer jeg en melodi og synger de ord, jeg skrev ned på min telefon tidligere.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Bob Dylan, som jeg nævnte tidligere – men der er så mange. Jeg tror, alle de sædvanlige som Leonard Cohen, Tom Waits og Joni Mitchell har været til stor inspiration for mig. Men også St. Vincent, Talking Heads og andre bands/artister, som er lidt mere vovede har helt klart påvirket min lyd.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige i dette nøjagtige øjeblik spiller “Revolver” af The Beatles. Men for nylig har jeg lyttet en masse til Phoebe Bridgers nye album ‘Punisher’, Sun Kill Moon, og Red House Painters.

Hvad er du i gang ed lige nu? (På musikfronten)

– Prøver bare at udgive noget musik i denne meget mærkelige tid, hvilket er interessant. Jeg kan jo ikke rigtig komme ud og spille shows, så jeg prøver primært at se efter andre måder at få min musik ud på og underholde folk.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at kunne leve af musik, turnere og lave albums. Jeg er allermest lykkelig, når jeg spiller et liveshow, og når jeg skriver eller arbejder i studiet. Så det er absolut mit endelige mål at være i stand til at gøre det som et fuldtidsjob.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til. hvilken var det så?

– Jeg føler ikke, at jeg har skrevet min bedste sang endnu, for jeg vil altid gøre det bedre. Hvis jeg skulle sige en af de kommende udgivelser, ville jeg sige “Feel It All”, der opsummerer, meget hvordan jeg er som person, hvilket jeg føler, jeg opnåede med den – jeg er meget glad for, hvordan den blev. Jeg har også en sang, der hedder “I Wanna Be Bad”, som jeg er meget spændt på, at folk skal høre.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville det så være?

– Jeg drikker ikke så meget og ved meget lidt om drinks og alkohol generelt.. Måske in mojito? Du ved lidt surt, så det er ikke for alle, men det er stadig en klassiker.

[/vc_column]
[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com