fbpx

Poetisk, velskreven lyrik hældes ned i din øregang med sensuel debutsingle

Foto: Hakan Foss

Forstil dig Lana Del Rey spille country, så har du nogenlunde en ide om hvor du skal starte med at beskrive Embla and the Karidotters.

Embla and the Karidotters har med deres debut single “Burn the City Down” skabt et fænomenalt nummer, der driver af sensuel jazzet country, som du kan lade dig flyde væk på. Embla er ikke nogen nybegynder på indie scenen, med sine 13 år som trommeslager for indieheltene Razika, men nu er hun klar til at stå på egne ben med sin første single “Burn the City Down”.

Der er tale om en smuk, omend lidt bitter sang, der lyder som noget af et trekants drama, kærlighed, jalousi og passion, dog er der alligevel en form for accept at spore i Emblas stemme. Tankerne bliver i høj grad ledt hen på country blues ikoner som Johnny Cash, men der er også en god portion mere moderne indie, drysset henover. De velskrevet tekster fortæller i høj grad en historie, der nok for mange er nem at relatere til.

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com