fbpx

Årets 25 bedste danske sange

Foto: BATHSHEBA // Mads Alexander Lund

BATHSHEBA, OLLIE, Springer, Ganger, FRAADS, Liss… Listen er lang, og opgaven har langt fra været nem – men her har du altså redaktionens bud på årets 25 bedste danske sange. 

BATHSHEBA – “Hit’ ‘N’ Run” 

Et pragteksemplar af en popsang. Sangen bygges op til en energiudladning af et omkvæd, som med det samme sætter sig fast i hovedet. Med BATHSHEBAs lidt hæse vokal, de tunge beats og den fængende melodi udgør “Hit’ ‘N’ Run” et super dansabelt og bragende popnummer. 

Bette – “Fin Regn” 

Denne soul/jazzede sang fra Bette sætter virkelig en stemning. Den er inderlig og meget naturlig men samtidig velproduceret med sans for detaljerne. Der er styr på vokalharmonierne på dette nummer – virkelig et lækkert lyt. 

Betty Bass – “Late Night Call” 

Danmarks nye funklende soul-stjerne, Betty Bass, slog benene væk under os med det her catchy nummer. Vokalen er ubesværet og blød som smør, lyden er international og velproduceret. What’s not to like? 

Blæst –  “Ikke Sige Nej” 

Selvom det har været svært at udvælge ét af de numre, Blæst har udgivet i år, er vi alligevel landet på “Ikke Sige Nej”. Det er et velafstemt nummer med melodiøse keyboards og legende guitarelementer, der sammen med Fernandas vokal kulminerer i omkvædet. Yderst fremragende eksekveret! 

Drew Sycamore – “Take it Back”

Et af årets største radiohits. Drew Sycramore rammer en international lyd og energi på dette nummer, som er svært ikke at synge med på og danse til. Den har lidt af det hele. En solid banger, som 2020 ikke har kunnet komme udenom. 

OLLIE – “Hard to Get” 

Olivia Dam Junget aka OLLIEs tredje single “Hard To Get” er virkelig et must hear fra i år! Det er disco-inspireret elektropop – et velproduceret nummer af slagsen – med alle de velkendte discolyde. Beatet indrammer den direkte og ungdommelige tekst leveret af artistens karakteristiske vokal. 

Springer – “Isn’t It Obvious” 

Et overlegent åbningsnummer til Springers debut-EP. Et dansabelt popnummer med en groovy og bærene basgang, som vokser for hver gang, man hører nummeret. Det er en sang, der cementerer Springer som en alsidig artist, man for alvor skal holde et vågent øje med.

Jeuru – “King Malik” 

Det her insisterende nummer fra Jeuru er sindssygt godt skruet sammen og vidner om en artist, der har styr på sit shit. Lyden er international, dyster og bombastisk, og med det velproducerede beat og Jeurus ubesværede vokal fortjener “King Malik” uden tvivl en plads på listen her. 

Julie Pavon – “Herd Animals”

Herd Animals blev Julie Pavons debutsingle og viste straks hendes rå lyd og karakter. Sangen har et dansabelt beat og befinder sig i spændingsfeltet mellem electronica og house, som hendes dybe vokal virkelig passer godt til. En super flot debut. 

Josephin Bovien – “Cherry Boy”

Med “Cherry Boy” har Josephin Bovién givet os silkeblød rødvins-R&B for alle pengene. Det er æstetisk og selvsikkert og bæres af det fyldige, unikke beat sammen med Boviéns saftige vokal. 

Joyce – “Åh nej chefen Ringer” 

“Åh nej chefen Ringer” kan findes på fremadstormende Joyce succes af et debutalbum, Forskrifter. Det er et fængende track, der står super skarpt blandt de øvrige, mere punk/rockede sange på pladen. Teksten er unik og spøjs og giver sangen en helt særlig vibe. 

mags – “all i hear (dada)” 

mags udgav i år sit selvbetitlede debutalbum, og herpå fandt man blandt andet “all i hear (dada)”, som blot er blandt en perlerække af velskrevne popsange på mags. Det er rendyrket pop, når det er allerbedst – med et omkvæd, som ikke slår fejl. Sangen har en helt speciel, defineret vibe, som vi er blevet smaskforelsket i.

Mekdes – “In Favor Of You” 

Har radioen været tunet ind på P3 i løbet af 2020, har man næsten ikke kunnet undgå at høre denne sange fra Mekdes. Mekdes udfolder herpå sit talent for at lave catchy sange med en helt unik og karakteristisk vibe. Vokalen er i fokus, og det er fuldstændig, som det skal være.

SILQUE – “Luna”

SILQUE er i øjeblikket albumaktuelle med den vellykkede plade Odyssey fra september måned, og herpå finder man blandt andet den ørehængende “Luna”. Sangen beskriver den melankolske flugt ud i nattelivet med det dansable beat og Anders Friis’ stærke vokal. Et virkelig stærkt, stemningsfuldt nummer. 

Takykardia – “Ode to Angst”

Takykardia udgav tidligt i november et helt fantastisk album, der rummer den ene fantastiske sang efter den anden. En af de sange, der skiller sig ud, er “Ode To Angst”, der handler om at affinde sig med sin angst og lære at elske den. Hvilket fantastisk budskab! 

Jada – “Nudes” 

Jada slog hul på sit 2020 med denne ballade, der senere endte som Årets Lytterhit til P3 Guld, hvor Jada sågar også kunne hive den store P3 Prisen med hjem. “Nudes” er et nummer, som beviser, hvor kraftfuld og stærk en stemme Jada har og er – og både i radioen og live slår denne sang aldrig fejl. 

Ganger – “Styrke” 

“Styrke” er uden tvivl et af de stærkeste numre på Gangers anmelderroste album Tro. Det er på sin vis et mere poppet nummer fra bandet, men ikke desto mindre et helt fantastisk nummer. Sangen har et bombastisk omkvæd og et legende tekstunivers, som skal skrues helt op, når du hører den.

Lydmor – “Someone We Used To Love” 

Dette nummer er et af de mere eksplosive numre fra Lydmor. Det bliver båret af et tungt beat og en legendarisk opbygning, som åbner første omkvæd i en vild eksplosion. Et velproduceret nummer med ekstra meget knald på.

GRETA – “Again”

Fra GRETAs debutalbum, som er på vores liste over årets bedste album, har det været svært at vælge blot én sang. Vi er alligevel endt op med “Again”. Den er legende og glitrende og indkapsler GRETAs 80’er synth-univers helt perfekt. 

Helena Gao – “Cybergirl” 

Debuterende Helena Gao imponerede i stor stil med førstesinglen “Cybergirl”. I det intime lydunivers udfoldes artistens knivskarpe vokal, så fuglene synger. Der er god grund til at holde øje med dette vidunder, og med den nyligt udgivne debut-EP er der heldigvis rig mulighed for at dykke endnu dybere ned i hendes univers. 

FRAADS “Dragekvinden” 

På denne her sang går Papa E for en stund helt væk fra rappen og præsenterer et ørehængende nummer til ode for Dragekvinden. Lige så dragende og uendeligt flot, dragekvinden er, lige så farlig er hun – man kan brænde sig på hende. Det er et fantasifuldt og særdeles melodiøst nummer med flotte vokalflader. FRAADS har virkelig skabt højaktuel pop her.

Liss – “Leave me on the dance floor”

Denne sang er et pragteksemplar på at have genfundet gnisten som band. Sangen er super groovy og rammer den perfekte ungdomsnerve med dens energi og styrke. Suverænt nummer fra det aldrig skuffende band, Liss

Nelson Can – “I Wanna Be With You” 

Den seje nu opløste rockgruppe Nelson Can skal også med på listen her med “I Wanna Be With You” fra deres afslutningsalbum So Long Desire. Sangen besidder en discopoppet vibe med en bærende basgang, som får hele din krop til at sitre. Det er både energisk og mørkt og umulig at få ud af hovedet. 

School of X, Lord Siva – “Collarbone” 

Dette nummer er velproduceret og virkelig stemningsfuldt. School of Xs vokal er overbevisende sammen med det bærende guitararrangement – og sangen er i sin enkelhed æstetisk. Et godt samarbejde med Lord Siva, hvis vokal matcher School of X’s virkelig godt. 

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – “Under the Sun”

“Under the Sun” var en af de sange, vores redaktør hørte på repeat i starten af coronakrisen. Efter halvandet år i stilhed gav WATWFTCTKI endelig lyd fra sig med dette 90’er inspirerede synthpop-nummer, der med sit bombastisk beat på elegant vis understøttes af Julie Møller Christiansens svævende vokalklang.

 

Hør alle sangene her:

 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com