fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 18

Foto: FRAADS // Sebastian Apel (pressebillede)

Det er en ambivalent dag, for alle der elsker livemusik. En lang række af landets største festivaler har netop officielt aflyst, og regnen siler ned udenfor, og gør, at sommer, sol og koncerter sjældent har virket længere væk, end de gør lige nu. Alligevel er der postive nyheder at finde blandt alle de negative. Genåbningen af samfundet betyder nemlig, at koncertstederne så småt igen kan begynde at åbne, og det betyder også, at vi for første gang – i hvad der føles som en uendelighed – er klar med koncertanbefalinger for den kommende uge. Spillestederne kører på nedsat kapacitet, så man skal være vaks for at få fingre i en billet. Alligevel har vi fundet et par koncerter, vi både synes er værd at fremhæve, og som det stadig er muligt at få en billet til. Om du er til kompromisløs hiphop eller eksperimenterende rock, er vi overbeviste om, at der noget for dig at finde i denne uges koncertanbefalinger.

FRAADS

Hvor: Bremen Teater – København V
Hvornår: Fredag den 07. maj kl. 18.00

Sidste år udgav den danske hiphop-duo FRAADS det anmelderroste album FRaaaDS, og i løbet af sidste år spillede de et par udsolgte koncerter, og fik opbygget et omdømme som en bemærkelsesværdig god liveoplevelse. Det hele skulle have sluttet af som en perfekt afslutning på året, og der var planlagt en nytårskoncert den 30. december på Bremen Teater i København. Nytårsbraget viste sig desværre som en fuser, da koncerten, som så meget andet, blev aflyst. Nu er der heldigvis gang i koncertlivet igen, og på fredag spiller FRAADS endelig på Bremen. Hvis du er i tvivl om FRAADS er noget for dig, så læs lige vores anmeldelse fra da de ukronede hiphop-prinser spillede i VEGA sidste år, så skal din tvivl nok komme dig til gode.

Fribytterdrømme

Hvor: Posten – Odense
Hvornår: Torsdag den 06. maj kl. 20.00

Det danske eksperimenterende band Fribytterdrømme har for nylig udgivet deres album Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet, og det blevet taget særdeles vel i mod. Vores anmelder var også på pletten og gav det albummet flotte ord med på vejen. Senest berigede gruppen os også med en musikvideo til sangen “Sjælemanifest”, der viser forsanger Lau I. V. Pedersen i sit rette element på en scene foran et publikum. Nu bliver det endelig muligt at opleve ham i netop dét element, da han, og resten af Fribytterdrømme, gæster Posten i Odense som første stop på deres turne ‘GENÅBNINGSMANIFEST TOUR 2021’.

LALUNE + JuWehl

Hvor: MusikCaféen – København K
Hvornår: Torsdag den 06. maj kl. 20.00

Som en del af koncertserien ‘Uniradioen Præsenterer’, spiller LALUNE og JuWehl en dobbeltkoncert på MusikCaféen i København.
Lalune har gjort sig bemærket som en særdeles velspillende poptrio, og i tidligere i år udgav de, efter en længere pause, singlen “TAINTED”, der vidner om en popgruppe i storform. LALUNEs lydunivers udspringer fra de samtaler bandmedlemmerne har med hinanden, og det resulterer ofte i at sangene berører store, eksistentielle emner. JuWehl har efterhånden lavet musik i mange år, og har efter at have rodet rundt i Berlin i noget tid, nu fundet hjem til Danmark, hvor han har indgået en aftale med et pladeselskab. Aftenen på MusikCaféen bliver det muligt at opleve JuWehl i en akustisk udgave, når han optræder kun i selskab af en guitarist.

Ganger

Hvor: Gimle – Roskilde
Hvornår: Torsdag den 06. maj kl. 20.00

I 2019 udgav den danske gruppe Ganger deres debutalbum Mørk, og siden da er det kun gået fremad for de fire venner. I oktober sidste år kom endnu et album på gaden, og sidst man kunne mærke noget af deres spille- og livsglæde, var da de lavede en flot koncertfilm for live-sessionformatet Brodie Sessions.
Fra albummene er en del af sangene også blevet opsnappet som deciderede radiohits, og særligt “Bye Bye”, “Styrke” og “Olympisk” vil de fleste nok kunne synge mere eller mindre med på, når de hører den. Der er garanti for kærlighed, højt humor og kvalitet, når Gimle efter coronapausen åbner dørene for koncerterne, og overlader scenen til Ganger.

AGGi DiX + JEREMYTROY

Hvor: Pumpehusets Byhaven – København
Hvornår: Fredag den 07. maj kl. 19.00

Byhaven er kendt for deres enormt hyggelige omgivelser, og de fleste forbinder nok aftenerne der med solskin, kolde fadøl og lækker musik. På fredag bliver forhåbentlig endnu en god aften til samlingen, når AGGi DiX og JEREMYTROY indtager den behagelige udendørsscene.
AGGI DiX har en moderne tilgang til hip-hop og kombinerer den hårdtslående rap med bløde, sprøde, soulede vibes. På trods af sin relativ korte tid på musikscenen har hun allerede fået en del spilletid i radioen med hit-singlen “Mood”.
JEREMYTROY har allerede gjort sig bemærket i det musikalske undergrøndsmiljø. Særligt er han blevet kendt for sine ret vilde live-optrædener, der eftersigende skulle være sindssygt energiske og overvældende. JEREMYTROY laver alt sin musik selv, og sørger selv for at lave de musikalske eksperimenter og forsøg, der skal til for at få det hele til at få det helt rigtige udtryk. Der kan vist ikke være tvivl om, at der bliver sat godt gang i Byhaven på fredag.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com