fbpx

Ugens Upcoming: Jonathan Floyd

Foto: Yvonne Haugen (pressebillede)

I denne uge er det den forførende og ekstremt talentfulde Jonathan Floyd, der er ugens upcoming. Floyd har allerede udgivet op til flere radiohits, og hans debut-EP er lige på trapperne. Læs med, og lær ham meget bedre at kende.

Der er nogen artister, der bare kan lave det ene hit efter det andet, og Jonathan Floyd er en af dem, der ser ud til at fat i den lange ende, når det kommer til at skrive fængende popsange, der giver dig lyst til at danse. Debutsinglen startede “Ække Meg” startede en dominoeffekt, og har allerede rundet de første 100.000 afspilninger på Spotify. Siden da er singlerne kommet sammen med et voksende antal streams, og det bare et spørgsmål om tid før hitsinglen “Heartbreaker” runder den første million. Seneste udspil fra den charmerende sangskriver er singlen “Danser På Kanten”, der byder på tydelige ligheder med Jonathan Floyds helte og inspirationskilder, Micheal Jackson og The Weeknd, og vi har meget mere af samme skuffe i vente, når debut-EP’en snart lander i streamingtjenesterne. For at lære den norske hitmager lidt bedre at kende, inden hans musik eksploderer, har vi stillet ham 10 spørgsmål, som du kan læse lige her.

Hvem er Jonathan Floyd?

20 år gammel pop/R&B-artist fra Oslo.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Nostalgisk, melankolsk og dansabelt

Hvordan startede du?

– Jeg startede med at producerer og skrive sange derhjemme. Jeg flyttede meget rundt, så jeg havde aldrig et fast studie, men fandt altid et sted at sætte min PC og mine højtalere op. Lidt efter lidt begyndte jeg at sende demoer til Toothfairy, og så blev jeg signet.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Processen er aldrig helt den samme fra sang til sang, men som regel får jeg en idé og så tænke jeg over den for en stund. Så får jeg den ud af mit hoved i mit eget studie, hvor jeg laver en demo. Derfor tager jeg demoen med til min producer, Lars Rosness.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Michael Jackson, Sade, Travis Scott, Tame Impala og tidlige 80’s movie soundtracks.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– “Heartbreak in Encino Hills”. Jeg får en sindssyg sommerfornemmelse af den.

Hvad er du gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg arbejder hver dag på at færdigegøre min debut-EP.

Hvad er drømmen?

At kunne efterlade et spor af inspiration + blive den aller bedste.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Danser på Kanten”

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Aner ikke, pina colada bare fordi jeg elsker cheesy 80’s. 

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com