fbpx

School of X udgiver sidste single inden kommende album

Foto: Jonas Bang (Pressebillede)

Rasmus Littauer balancerer mellem det tilbagelænede og det storladne på sit nye singleudspil “New Friend”, der er sidste smagsprøve inden hans næste album.

Selvom den såkaldte ‘svære toer’ er både frygtet og berygtet blandt musikere, så er der intet der tyder på, at School of Xs andet album bliver en skuffelse – snarere tværtimod. Littauer har nemlig allerede teaset med de forrygende singler “Feel of It”, “Away” og “Race for Caress”, og nu tilføjer han altså et sidste kvalitetsbevidst skud på stammen i form af “New Friend”, inden albummet Dancing Through The Void lander i sin fulde længde den 24. september.

“New Friend” starter blidt ud med en subtil guitar og blide klaverakkorder, der langsomt bygges op. Undervejs i nummerets dynamiske udvikling tilføjer Littauer sin knassprøde vokal, et legesygt trommebeat og et storladent strygerarrangement. Flere steder i sangens forløb optræder der også et singalong-venligt børnekor, der passer perfekt til sangens skønhed og storhedsfornemmelse.

Singlen udgives desuden sammen med en tilhørende musikvideo instrueret af filmskaberen Stella Malfilatre, der på fornem vis har skabt en flot visuel side til sangens melankolske karakter. I den lidt efterårsagtige video ser vi Littauer i forskellige natur-settings, mens han performer sangen og ret metaforisk plukker bladene fra en blomst. Lyt til sangen og se videon på YouTube lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com