fbpx

Ugens Upcoming – MALU

Foto:  Reprise Studios (Pressebillede)

Vi er tilbage fra sommerferien og det skal da fejres med at lære en spritny upcoming artist at kende. Denne mandags upcoming er dansk-korsikanske MALU.

På en mandag hvor de fleste er ved at komme tilbage til den normale dagligdag, starter vi selvfølgelig ud med ugens upcoming. Denne gang er det med en helt ny artist, som hedder Marie-Louise Pierini, men går under kunstnernavnet MALU. Hendes rødder er dansk-korsikanske og siden hun forelskede sig i et klaver som lille, har hun ikke kunne slippe musikken. Dette har resulteret i at hun førhen har haft rollen som sanger i en jazztrio, et disco-band og et soul-orkester, så man må sige, at hun har prøvet lidt af hvert. Nu er hun sprunget ud som soloartist, hvor lyden er R&B med poppede melodier og et strejf af soul. I weekenden havde hun sin debutkoncert på Carpark Festival, og vi ser hende som en artist, der kan komme rigtig langt. Lær MALU at kende, gennem dette interview.

Hvem er MALU?

– MALU er en dansk sangerinde med korsikanske rødder, der synger om de ting, der er svære at tale om. Hun laver sange der tager pis på sit eget ego, flirter med sin egen identitetskrise og synger sig til den hun har lyst til at være. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg vil beskrive min lyd som R&B med poppede melodier, soulede fornemmelser og en leg mellem nostalgi og aktualitet. 

Hvordan startede du?

– Mine forældre fik ved et tilfælde et klaver ind ad døren, der egentlig skulle have været på genbrugsstationen. Jeg var 5 år og helt solgt, så jeg startede til klassisk klaver kort tid efter. Nogle år efter gik jeg over til rytmisk og begyndte at synge og spille i diverse bands – så musik har altid fyldt rigtig meget i min hverdag. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?


– Det er meget forskelligt, hvordan jeg skriver musik. Nogle gange er det i studiet med mine producere, og andre gange bliver jeg inspireret på cykelturen, på vej ud med skraldet, på stranden, i metroen og næsten altid, når jeg ligger og skal til at sove. Så er det bare med at skynde sig at skrive det ned eller optage det på min mobil. Jeg skriver bedst, når jeg skal ud med nogle følelser, og mine bedste sange har jeg faktisk skrevet, når jeg var midt i et breakup eller en personlig krise. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?


– Jeg er vokset op i et hjem, hvor der blev spillet jazz- og soulmusik for fuld udblæsning, og mine kæreste barndomsvenner Stevie Wonder, Lauryn Hill, Prince og Norah Jones har haft stor indflydelse på min lyd og min stemme. Samtidigt var jeg barn i 00’erne og på min discman havde jeg altid Alicia Keys og Destiny’s Child kørende. I dag ser jeg meget op til de stærke kvinder, man lige nu finder på den internationale R&B-scene, som bl.a. Jorja Smith, Snoh Aalegra, Mahalia og H.E.R.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?


– På pladespilleren lige nu kører Olivia Dean på repeat – hun er mit nyeste girl crush!

Hvad er du i gang med lige nu (på musikfronten)?


– Jeg går så småt og planlægger udgivelsen af min 3. single, der kommer til efteråret. Det bliver stort og dramatisk og måske med et parisisk touch – mere kan jeg ikke sige 😉

Hvad er drømmen?


– Drømmen er helt klart at kunne leve af at synge og skrive sange. Forleden fik jeg en besked fra en pige i Canada, der havde hørt mine sange og var vild med dem – det synes jeg var så mega fedt! Så drømmen er helt klart også at skulle ud i verden og spille koncerter.

Hvis du kun måtte vælge en af dine sange, som folk skulle lytte til, hvilken var det så?


– Hvis jeg kun måtte vælge en enkelt sang, så skulle det være min første single “Polish” – den tager pis på min egen perfektionisme, den er ironisk og samtidigt mega ærlig. Den er jeg ret stolt af. 

Hvis din musik var en drink, hvilken var det så?

– Uh det er svært… Måske min musik ville være en Negroni. Sådan en god balance mellem det søde og det bitre – og samtidigt en man bliver godt tipsy af at drikke 😉 

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com