fbpx

Angående Mig – SPOT Festival 2021

Foto: Karoline Mutinta Jørgensen
Venue: Parkscenen
Dato: Den 17. september 2021

Der var både hjertevarme og vigtige følelser at finde mellem de vrede linjer, da Angående Mig på teatralsk vis lukkede Parkscenen på SPOT Festival.

[rwp_box id=”0″]

Da man fredag aften så Angående Mig vandre ud gennem den røgfyldte bagscene og forbi de loyale bandmedlemmer, var der ild i øjnene. Og når hun står fremme foran mikrofonen, er man ikke i tvivl om, at hun hører hjemme på en scene. 

Aftenens koncert startede ud med de to nyeste udgivelser ”POLYFILLA AF LIGEGYLDIGHED” og ”BLOMSTER I LAKKEN”, som begge har en ret teatralsk lydside. Karaktertræk der fungerer overordentligt godt live, når der nærmest opstår dialog mellem Angående Mig og de autotunedominerede korstemmer. Fremtoningen på scenen er ret spektakulær. Hvordan hun formår at krumme sin krop i de positioner, som hendes musik tilsyneladende lægger op til, går over min forstand. Om ikke andet, så virker det enormt kraftfuldt og underholdende, og det gør hende til den slags artist, man på ethvert tidspunkt kan tage et billede af – og være sikker på, at det er betagende at kigge på. 

Undervejs i koncerten blev det tid til at præsentere en endnu uudgivet sang, som desværre kom til at fremstå en anelse usikkert, for den ellers rutinerede artist. En lidt kikset start på guitaren, hvor hun følte sig nødsaget til at italesætte sine egne guitarevner, dræbte lidt illusionen om, at hun – når hun spiller musik – er en superkvinde, ingen kan slå ud af kurs.

For øvrigt blev guitaren svunget om på ryggen efter de første 30 sekunder, så hvorfor hun skulle gemme sig bag den i starten, og lade den begrænse hende i hendes bevægelsesmønster, er ikke til at svare på. 

Superkvinde-illusionen kom heldigvis hurtigt tilbage, da en saxofonist ved navn Albert braste ind på scenen og deltog i det teatralske sceneshow. Saxofonisten og Angående Mig stillede sig overfor hinanden, og selvom bandet bag dem havde færdiggjort sangen, fortsatte de i lydligt skænderi. // Du er vigtigere end mig! // skreg Angående Mig indædt og bittert mens saxofonisten svarede igen med kreative lyde. Og det skabte det magiske, som Angående Mig kan. Hun kan agere rollemodel og snakke om nogle af de ting, vi andre ikke tør snakke om.

På afslutningsnummeret ”Jeg elsker at hvad du hader ved mig” vil jeg tillade mig at fremhæve den fremragende guitarist, som kan påtage sig en stor del af æren for den unikke live-lyd, der gør Angående Migs koncerter, som ingen andres. Det blev et perfekt punktum for en flot koncert, der som altid med Angående Mig var underholdende, fascinerende og særdeles veludført.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com