fbpx

Calby – SPOT Festival 2021

Foto: Karoline Mutinta Jørgensen
Venue: Amfiscenen
Dato: Fredag den 17. september 2021

Det lykkedes med nød og næppe for Calby at underholde publikum igennem sit ensformige repertoire, før han gav publikum, hvad de var kommet efter. Alligevel var det måske nøjagtig, hvad der var brug for, for at sparke SPOT andendag i gang.

[rwp_box id=”0″]

I præsentationen blev der gjort opmærksom på udsolgt VEGA, som løber af stablen i morgen i København. Og så har Calby for øvrigt lige vundet Carl Prisen for Årets mest spillede sang for kæmpehittet ”Burnout”. Derfor var der også mange mennesker, der var mødt op i støvregnen. Men måske var de fleste i virkeligheden kommet for at høre den sidste sang, der blev spillet.

Det var et ambitiøst setup, der trådte ind og åbnede amfiscenen på SPOT Festivals andendag. Foruden Calby selv bestod bandet af tre blæsere, pianist, slagtøjsspiller, trommeslager og bassist. Og det yderst velspillende band, der imponerede musikalsk med gennemarbejdede og detaljerige instrumentationer, kunne meget vel have taget publikum med storm.

Desværre var det ikke helt det, der skete. For hele sceneshowet fremstod for voksent og afbalanceret, og jeg tror ikke jeg var den eneste blandt publikum, der havde enormt meget lyst til at gå op og ruske lidt energi ind det otte mand høje band. 

Der er til gengæld ikke på nogen måde tvivl om, hvor Calby har fået alt den medvind på sine indspilninger, som han har. Hans stemme og hans sangteknik er der nemlig ikke en finger at sætte på. Og da han for et øjeblik slap sig selv løs fra mikrofonstativet, som han ellers var som lænket til, fik publikum da også en snært af, hvordan han tager sig ud på en scene, når han slipper tøjlerne og slår sig løs. Da den charmerende sangskriver så satte sig ved klaveret, var det også som om det havde en varmende effekt, der fik publikum til lige at kramme hinanden en ekstra gang inden de gik op i baren for hente endnu en øl.

Til Calbys fordel gik der ikke mere end små 40 minutter før Calby igangsatte sit sidste nummer, ”Burnout”, og med den sørgede han for, at langt størstedelen af publikum gik derfra glade og tilfredse.

Calby er en enormt dygtig sanger og sangskriver. Det er der ganske enkelt ikke nogen, der kan tage fra ham. Alligevel var det lidt som om, at eftermiddagens koncert på SPOT Festival mere blev baggrundsmusik til, at folk kunne skylle deres tømmermænd ud af kroppen i lige dele regnvejr og fadøl. Men så igen var det måske også langt hen ad vejen det, publikum havde brug for. At sparke andendagen på SPOT i gang

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com