fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 38

Foto: Josie Amadonna (PR)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra indie-fusionsjazz til rap med “Big Dick Energy”. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Girls in Airports

Hvor: RUST – København
Hvornår: Tirsdag den 21. september

Hvis man slår et smut forbi RUST i aften, har man muligheden for at opleve et unikum af en indie-kvintet. Her vil Girls in Airports fremvise deres helt særlige lyd, der kombinerer jazz, synthesizere og folk, for derefter at præsentere det i en minimalistisk ramme. Der er ikke et eneste element uden betydning i deres musik, så man ville kunne lytte til et hvilket som helst instrument i musikken hver for sig, og det ville stadig give mening. Som et af de få danske indie-jazzbands med udenlandsk succes, har de turneret verden over, og det er derfor helt specielt at kunne få lov til at opleve dem på et spillested som RUST. Det bliver en aften med eksperimenterende, legende og betydningsfuld musik, hvor man med fordel kan lukke øjnene og føle hver en tone.

AGGi DiX + Julie Pavon

Hvor: Ideal Bar – København
Hvornår: Torsdag den 23. september

Tørster man efter en læskende omgang neo-soul, kan man slukke tørsten med forfriskende beats leveret af AGGi DiX. Med en blid og luftig stemme får man en tydelig sjælet følelse, men når det kombineres med hårdtslående hip hop-beats, får det også en kant og et groove, der er perfekt til en koncertkontekst. Herefter kan man danse til de infektiøse rytmer fra Julie Pavons eksperimenterende house. Pavon laver hule og minimalistiske grooves, der er umulige at stå stille til, mens hendes stemme glider over musikken og trækker associationerne i retning af de store disco-divaer. På denne måde skaber Julie Pavon en hårdtslående lyd, som stadig inviterer til fest og dans. Tager man en tur forbi Ideal Bar på torsdag, kan man vente sig en aften med fest, dans og god musik, der bryder genrenormerne.

Josie Amadonna

Hvor: RUST – København
Hvornår: Torsdag den 23. september

Den danske rapper Josie Amadonna nåede hele vejen til finalen i KarriereKanonen, hvor Pelle Peter Jencel beskrev hende som havende “Big Dick Energy”, og det er faktisk lige før, at det er en undervurdering. Med inspiration fra kunstnere som Childish Gambino, Kidd og Doja Cat laver Josie Amadonna musik, man kan ryste kroppen til med en umiskendelig kølig attitude. Indtil videre har hun kun udgivet sangen “Donkey Kong”, der med et simplistisk beat lægger vægt på teksten, som lige tager en tur gennem det danske rap-game med referencer til Nadia Mimi, Karen Mukupa, Artigeardit, ICEKIID og mange flere. Josie Amadonna har efterhånden fået opbygget et momentum med optrædener på både UHØRT Festival og SPOT Festival, så det bliver interessant at opleve hende i intime rammer på RUST.

Thøger Dixgaard

Hvor: Hotel Cecil – København
Hvornår: Fredag den 24. september

Hvis dansetrinnene er lidt rustne oven på halvandet års nedlukning af nattelivet, så støv stilletterne af og hop forbi Hotel Cecil på fredag, hvor Thøger Dixgaard spiller op til dans. Med sin festlige musik, der er som skabt til bevægelse, kan du være sikker på, at floor fyldes op med glade mennesker, mens Dixgaard organiserer galskaben med sommerlige toner. Med festlige og glade beats produceret af Jonathan Elkjær fra Phlake er man sikker på, at kvaliteten er i top. Hvis man gerne vil presse det sidste sommer ud af året, kan man stole på at Thøger Dixgaard finder saftpresseren frem og laver en lækker cocktail.

Mekdes

Hvor: Hotel Cecil – København
Hvornår: Lørdag den 25. september

Hvis man ender med at tage Hotel Cecils navn en smule for bogstaveligt og ved et uheld overnatter fra koncerten aftenen før, har man heldigvis muligheden for at opleve fabelagtige Mekdes (selvom vi anbefaler at tage til hendes koncert med vilje). R&B-kunstneren har allerede opnået en del radioafspilninger på musik, hun selv har skrevet, produceret og indspillet i hjemmet i Kolding. Mekdes’ repertoire er så bredt, at der både er plads til de dansable beats og de rolige sjælere, så aftenen bliver en afrundet oplevelse, hvor man når igennem hele følelsesregistret. Vokalen er altid ‘on point’ og man kan ikke sætte en finger på hendes færdigheder som sanger, hvilket kun ophøjer en i forvejen detaljeorienteret og poleret produktion. Køber man en billet til en Mekdes-koncert, er man sikker på at få mere end nok for pengene.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com