fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 38

Foto: Tanajah // Hector Munoz (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

Tanajah – “Mind Yo Business”

Tanajah er en fremadstormende amerikansk rapper, der er signet til det danske indielabel Blikflak. Hun har netop spillet et brag af en koncert på årets SPOT Festival og er nu aktuel med den hårdtslående single “Mind Yo Business”, som er sidste smagsprøve, inden den kommende EP Vibes Never Lie lander i sin fulde længde. Tanajah besidder en kompromisløs og ekspressiv “no bullshit”-attitude på den nye single, der oser af både self-empowerment og håndtegnskastende hip hop-vibes. Sangen handler om, at folk skal blande sig udenom, hvis ikke de har noget godt at sige, hvilket er et særdeles sympatisk og vigtigt budskab, som vi kun kan støtte op om.

Hymns from Nineveh – “Stop Loss”

Jonas H. Petersen, der står bag aliaset Hymns from Nineveh, er snart klar med sit kommende helårsjulealbum Julekassen og deler i den forbindelse singlen “Stop Loss” som smagsprøve. Sangen er en opløftende hyldest til livet og årstidernes smukke nuancer, der ligesom et menneskes tilværelse byder på både tab og taknemmelighed. Petersen skrev sangen efter at have sunget B.S. Ingemanns “Dejlig er Jorden” ved sin morfars begravelse, og den er derfor inspireret af selve livet, der fortsætter til trods for sorgfulde tab og uundgåelig modgang. “Stop Loss” er en sommerlig vinterhymne med en virkelig smuk og opløftende melodi, som vil gøre noget godt for dig, uanset hvilket fredagshumør du er i.

IVER – “Vildmand”

Den tidligere KarriereKanonen-finalist IVER har allerede gjort sit indtog på den danske musikscene selv uden at have udgivet noget musik. Nu er han dog ude med debutsinglen “Vildmand”, der dyrker den sårbare ungdomsmelankoli gennem et stilfuldt poprock-univers. På singlen synger IVER ærligt og overbevisende om livets mentale bump og selvtillidskvaler, og som lytter får man nærmest en fornemmelse af at blive inviteret med til en selvterapeutisk sangskrivnings-session, der inderligt og smertefuldt gør op med følelseskolde maskuline idealer. En virkelig spændende debut fra en virkelig spændende artist, som man bør holde et vågent øje med.

Ellers tilføjet:
alt-J – “U&ME”
claude – “irl”
Brimheim – “poison fizzing on a tongue”
Damon Albarn – “Royal Morning Blue”
Emmadop – “What We May Love”
Golden Vessel & rei so la – “Jersey City”
Good Posture – “Last Time”
Ida Lilja – “Impossible”
IVA Queendom – “Don’t Stress Out”
James Blake – “Hope She’ll Be Happier”
JEONA & CHILI – “Hate You”
Lokoy & Michael Paskalev – “Why Don’t You Like Me”
Mellemblond – “Hjertets tro”
Moi Caprice – “Changing Together”
Murmur – “Me & You”
Nima – “Break Into You”
Sufjan Stevens & Angelo De Augustine – “Lady Macbeth In Chains”
SANFABI – “Baggy Shorts”
School of X & Kim Tee – “Heart Turned Cold”
Silja Sol – “Puls”
Vera3 – “Peacock Feathers”
Yo Johnny – “Vamos a la Disco”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com