fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 42

Foto: Taralillah // Cecillie Klausen (pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra opløftende synthrock til punket hyperpop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Lydmor m. special guest: Kamma

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Onsdag den 20. oktober

Jenny Rossander har under kunstnernavnet Lydmor imponeret både anmeldere og publikum med sin avantgardistiske elektropop. Siden sit gennembrud med albummet I Told You I’d Tell Them Our Story har Lydmor været en toneangivende kunstner inden for den danske elektroniske scene, hvor hun bliver ved med at forny sin musik uden at tabe sig selv i processen. Derudover er hun også kendt for sin deltagelse i ligestillingsdebatten, og hun bringer sine budskaber med sig på scenen, så man ikke blot fester til den gode musik, men også får noget at tænke over på turen hjem. Samme aften kan man opleve Kamma, der sætter tonen an for resten af aftenen med sit drømmende elektroniske univers, som udover at kunne levere en oplevelse i sig selv, også komplimenterer hovednavnet utroligt godt.

Glitchi + Taralillah

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Torsdag den 21. oktober

Hvis man er typen, der synes, at koncerter skal være en oplevelse fremfor blot at være festlige, er der god grund til at tage en tur forbi Ideal Bar på torsdag. Her kan man opleve to kunstnere, der har hver deres helt unikke lyd. Dansk-amerikanske Glitchi udgav tidligere i år debut-EP’en WELCOME TO THE TWENTIES, der veksler mellem surrealistisk hyperpop og punket electro. Koncerten på Ideal Bar er Glitchis live-debut, og skal man dømme ud fra musikken, bliver det en koncert, hvor alt kan ske. Man kan samme aften opleve Taralillah, der med clubbede beats skaber et drømmende rum, hvor man kan tabe sig selv i en festlig ekstase. I et øjeblik kan man høre luftige synthflader for i næste nu at overgå til en kantet og rå lyd, og netop kombinationen af disse skaber en næsten trancelignende tilstand.

HUN SOLOCIETY Lanceringsfest

Hvor: Musikcaféen i Huset KBH, København
Hvornår: Torsdag den 21. oktober

HUN SOLO er et koncertformat og musikernetværk for kvinder og kønsminoriteter, der har det formål at højne diversiteten i det danske musikliv, som historisk set har været meget mandsdomineret. I arbejdet for det annoncerede de i sidste måned konceptet HUN SOLOCIETY, hvor man kan støtte projektet og samtidig få adgang til streamede koncerter, eksklusivt musikindhold og interviews med kunstnerne. På torsdag afholdes en lanceringsfest for initiativet, hvor man udover en præsentation af den første måneds HUN SOLOCIETY indhold, kan opleve en streamet koncert med ingen ringere end GRETA. Herefter er der fest med musik fra kunstnere, der samarbejder med projektet. Eventet er gratis, så hvis man ønsker at støtte op om diversitet i musikbranchen, kan man nu gøre det og samtidig få en aften med skøn musik fra talentfulde musikere.

Zar Paulo

Hvor: Hotel Cecil, København
Hvornår: Torsdag den 21. oktober

Der lægges op til fest på Hotel Cecil, når de fem aarhusianere indtager scenen torsdag aften. Zar Paulo skriver sig ind i tidsånden med deres nostalgiprægede poprock, der tager fat om den længsel, som alle dage har kendtegnet ungdommen, men måske i særdeleshed har gjort det under pandemien. Med flydende synthflader, skarpe keys, tungtliggende bas og en jordnær vokal dannes der uundgåeligt associationer til bands som TV2 eller de nyere Jung. Musikken er perfekt til at skråle med på til en koncert, og det er derfor oplagt at slå et smut forbi Hotel Cecil, så man dagen efter kan vågne op med hæs stemme, fordi man lod sig rive lidt for meget med af hittet “Stop Believing”.

Klaptrae

Hvor: Studenterhus Odense
Hvornår: Fredag den 22. oktober

Har man haft en hård uge, og har brug for at forsvinde væk fra hverdagens stress og få lidt ro på, er det måske lige netop Klaptraes drømmende indiepop, der skal til. Musikken er blid og behagelig med ømt guitarspil og luftige beats, der komplimenteres af Klaptraes luftige stemme, som til tider pålægges uvirkelige vokaleffekter. I sommers udgav han EP’en Changes, men på grund af pandemien har det været svært at komme ud og optræde med de følsomme sange. Det er derfor heldigt, at man nu kan opleve indiepop-fænomenet i levende live på Studenterhus Odense, der selvfølgelig har studievenlige priser.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com