fbpx

Nilüfer Yanya annoncerer nyt album med nervepirrende single

Foto: Molly Daniel (Pressebillede)

Den London-baserede artist Nilüfer Yanya annoncerer nyt album til marts og giver i samme omgang en smagsprøve med singlen “stabilise”.

Man kan kalde Nilüfer Yanya meget, men man kan ikke kalde hende doven. I 2021 har den London-baserede artist udgivet både EP’en Feeling Lucky? og albummet Inside Out, og nu kan hun så annoncere endnu et album, der udkommer den 4. marts 2022. Albummet med titlen PAINLESS er ment som en opfølger på Yanyas storsucces af et debutalbum Miss Universe. Hvor sidstnævnte er mere jazzet, er det nye album inspireret af 90’ernes alt-rock og får derfor et mere råt udtryk.

Man får selvfølgelig også en smagsprøve på denne stilændring i form af singlen “stabilise”, der med hastende trommer og et uptempo guitarriff har en ildevarslende kvalitet over sig. Musikvideoen understreger denne nervepirrende fornemmelse ved hele tiden at være i bevægelse, så man aldrig føler, at man får et fast ståsted. Selv fortæller Nilüfer Yanya om sangen og videoen:

– Jeg tænkte virkelig på en omgivelser, og hvor meget de influerer eller ændrer din opfattelse af ting. En stor del af byen er bare grå og beton, der er ingen flugt. Videoen leger med det centrale tema i sangen om, at ingen kommer for at redde dig nogensinde. Den foregår i dybderne af virkeligheden i hverdagen, hvor vi er de eneste, der virkelig er i stand til at redde eller tabe os selv.

Du kan se musikvideoen til “stabilise” på YouTube her eller høre nummeret på Spotify her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com