fbpx

REPORTAGE: Årets helt store DMA-vindere blev Drew Sycamore og Andreas Odbjerg

Foto: Drew Sycamore & Andreas Odbjerg // Per Arnesen (IFPI)

Da Danmarks ældste musikpris DMA løb af stablen for 32. gang, var Drew Sycamore og Andreas Odbjerg blandt årets helt store vindere. Begge artister hev hver to priser med hjem og optrådte også til selve showet.

Danish Music Awards er utvivlsomt en af de mest prestigefyldte musikpriser herhjemme, og der var derfor også lagt op til den helt store produktion, da showet lørdag aften blev afholdt i en stor hangar på Filmstationen Værløse. Hverken lokationen, rammerne eller opsætningen lagde skjul på, at DMA først og fremmest er et TV-show, og de i alt 13 priser blev således uddelt i en stor sal fyldt med sofagrupper og hele seks opsatte scener, der stod klar til årets liveoptrædener. Aftenen blev arrangeret af musikselskabernes brancheorganisation IFPI, og showet bliver vist i sin fulde længde i aften kl. 21.05 på TV2, hvorefter det vil være tilgængeligt på streamingtjenesten TV2 PLAY.

Arrangementets vært var ingen ringere end TopGunn, der var udpeget til at styre slagets gang, efter årets artister havde indtrådt salen via den røde løber, hvor interessen for især Drew Sycamore og Andreas Odbjerg var svær ikke at lægge mærke til. Netop disse to artister har haft et forrygende 2021, og deres navne stod derfor også flere steder på de offentliggjorte nomineringslister, ligesom de også begge skulle spille til showet.

Aftenen blev skudt i gang på bedste manér af selveste Drew Sycamore, der leverede hitsinglen “Jungle” i et eminent og gennemført popshow med et velspillende liveband i skriggule outfits. Desværre blev hun afbrudt midtvejs i sin performance, da showet måtte tages om grundet tekniske lydproblemer, hvilket skabte en smule forvirring og understregede, at der var tale om en TV-produktion, der blev optaget dagen inden transmitteringen. Man kan mene hvad man vil om dette, men Sycamore virkede heldigvis ikke til at lade sig slå ud af afbrydelsen, da hun for anden gang satte “Jungle” igang og på overbevisende vis cementerede, hvorfor hun er et af årets helt store gennembrud.

Drew Sycamore // Per Arnesen (IFPI)

Efter denne eksplosive åbning vekslede showet mellem stærke liveoptrædener og uddelingen af årets 13 priser, og ikke særlig overraskende var netop Drew Sycamore blandt aftenens helt store vindere sammen med popkollegaen Andreas Odbjerg. Sycamore løb nemlig både med prisen for “Årets danske solist” og “Årets danske radiohit” (med sangen “45 Fahrenheit Girl”), mens multi-hitmageren Odbjerg kunne skrive “Årets nye danske navn” og “Årets danske sangskriver” på CV’et. Andreas Odbjerg optrådte desuden med sit habitbeklædte liveband og fremførte et imponerende udpluk fra sine mange hits i form af sangene “i morgen er der også en dag”, “føler mig selv 100” og “STOR MAND”, hvoraf sidstnævnte blev gæstet af Tobias Rahim i en magisk duet under en blomsterudsmykket æresport.

Andreas Odbjerg & Tobias Rahim // Per Arnesen (IFPI)

I løbet af aftenen kom der desuden stærke optrædener fra henholdsvis Ericka Jane, Artigeardit og L.O.C., der alle leverede højenergiske performances på de opsatte scener i salen. Årets DMA-show blev til sidst lukket og slukket af den danske popkomet , der optrådte med sin nyeste single “Brad Pitt” og således satte det perfekte punktum for aftenen. MØ leverede nemlig et af aftenens klare højdepunkter med en forfriskende rocket attitude, der byggede bro mellem hendes tidlige punkbaggrund og hendes senere status som et internationalt pop-ikon. Åh, vi glæder os til et nyt album snart!

MØ // Per Arnesen (IFPI)

Samlet oversigt over årets vindere:
ÅRETS DANSKE ALBUM: Artigeardit – Held & Lykke Med At Komme Hjem
ÅRETS DANSKE GRUPPE: Benny Jamz, Gilli, KESI (B.O.C)
ÅRETS DANSKE SOLIST: Drew Sycamore
ÅRETS DANSKE RADIOHIT: Drew Sycamore – “45 Fahrenheit Girl”
ÅRETS DANSKE STREAMINGHIT: KIDD – “Buongiorno”
ÅRETS NYE DANSKE NAVN: Andreas Odbjerg
ÅRETS DANSKE SANGSKRIVER: Andreas Odbjerg
ÅRETS DANSKE PRODUCER: Sylvester Sivertsen / SLY
ÅRETS DANSKE LIVENAVN: The Minds of 99
ÅRETS NYE DANSKE LIVENAVN: Tessa
DMA’s ÆRESPRIS: Rasmus Seebach
ÅRETS INTERNATIONALE ALBUM: Olivia Rodrigo – SOUR
ÅRETS INTERNATIONALE HIT: Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com