fbpx

Ugens Upcoming – Pumps

Foto: Peer Jon Ørsted (Pressebillede)

Den splinternye popduo har blot én single på gaden, nemlig deres debut “She’s Too Cool (For You)”. I dag har du chancen for at lære Pumps bedre at kende allerede fra deres spæde begyndelse på den danske musikscene.

Bag den københavnerbaserede duo Pumps står August Hoffman og Oskar Schade, der med 00’er-inspireret pop/rock-musik netop har påbegyndt deres musikalske eventyr. Med referencer til Superheroes og The Cardigans præsenterer Pumps deres musikalske plastikverden, hvor de tager revanche for alle dem, som ikke blev valgt først til holdsport. Deres sangskrivning centrerer sig om den gode popmelodi og handler om det kiksede og useje. Debutsinglen “She’s Too Cool (For You)” tager netop denne tematik op med en historiefortælling om ungdomsfesten, der går galt og føles som jordens undergang.
Pumps er et spændende navn i det musikalske vækstlag, som vi glæder os til at høre mere fra, og du kan lære dem bedre at kende lige her.

1. Hvem er Pumps?

– Pumps er August Hoffman (22) og Oskar Schade (24), et Københavner-baseret band.

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– DJ-Rock.

3. Hvordan startede I?

– Pumps startede som en overspringshandling. Vi var meget kortvarigt studiekammerater og kunne begge se ud af øjenkrogen, at der blev brugt tid på andet end opgaveskrivning – og så mødtes vi nok lidt om ikke at bryde os om studiekultur. Under den første COVID-nedlukning sendte vi projekter og lydfiler frem og tilbage, nok mest som en undskyldning for at holde kontakten. Uden at vi tænkte videre over det, blev det til et sangskrivningssamarbejde. Pludselig sad vi allerede et halvt år inde i projektet med en lang liste af sange. Vi mødtes en aften i Augusts lejlighed, og i en rødvinsbrandert tog vi et lynhurtigt pressebillede gennem kameraet på dørtelefonen i Augusts opgang (sejt) og fik sendt fire tracks afsted til vores nuværende label.

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Vi er begge usandsynligt rastløse, men det har vi nok lært at omsætte til noget sundt i Pumps. Samtidig er vi begge distræte nok til ikke at ane andet end musikken, når først en idé begynder at tage form. De fleste af vores tracks har været igennem tre-fire forskellige computere, når de ligger færdige – mere af praktiske årsager end så meget andet. Selvom Pumps tog form som et producer-projekt, har vi brudt omtrent alle gode huskeregler i produktionen af vores kommende udgivelser – det har været befriende. Det tætteste, vi er nået på én konkret sangskrivnings-proces, er at mødes i vores studie, drikke hinanden under bordet og se, hvad der sker. Der er noget meget idyllisk ved at skilles klokken tre om natten for så at bruge hjemturen på at lytte til et dropbox-link af en sang, vi har skrevet samme aften – selvom det også har ledt til cykelbøder…

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Arthur Russell, Melodys Echo Chamber og Hubert Lenoir.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Vi har for nyligt genopdaget Kreashawns andet album Kitty’s N Choppas – det er vanvittigt.

7. Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har lige udgivet vores første single med Konkylie og har en EP liggende. Udover det indspiller vi album og har en række support-gigs i kalenderen rundt omkring i Danmark.

8. Hvad er drømmen?

– At gå i opløsning på meget dramatisk vis for så at flytte til Paris og gendanne projektet.

9. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Vores første single “She’s Too Cool (For You)” er lige udgivet på Konkylie. Sangen er optaget på 2020’s koldeste aften, og nu nærmer vi os vinter-heartbreak-tid igen.

10. Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Ufortyndet grenadine.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com