Koncertanbefalinger // Uge 7

Foto: Kamma // Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra jazzens verden til energisk popfest. Vi har udvalgt fire interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

KALEIIDO + Yellow Spoon

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Onsdag den 16. februar

Der opstår spændende ting og sager når de to jazzduoer KALEIDOO og Yellow Spoon slår hovederne sammen, hvilket du kan opleve på Posten allerede i morgen. De to grupper smelter perfekt sammen og er nærmest skabt til hananden, når de blander KALEIIDOs saxofon og guitar med trommer og klaver fra Yellow Spoon i et lækkert møde mellem ambiente lydkollager og instrumental hiphop. Grupperne mødte hinanden igennem improkollektivet Nebula, hvilket både resulterede i en 2 timer lang session, som blev sendt fra Aarhus til New York og spillet live i radioen samt albummet The Nebula Session. Så gør dig klar til grænseløs nysgerrighed og fri spontanitet, når de fire musikere indtager Posten.

Bremer/McCoy

Hvor: Gimle, Roskilde
Hvornår: Torsdag den 17. februar

Har du brug for en pause fra hverdagens larm og kaos? Så kom til Roskilde torsdag aften og tag en pause sammen med duoen Bremer/McCoy og deres tilstedeværende univers af rolig klang og lækkert sammenspil. Siden 2012 har duoen sammen skabt fem albums og rejst rundt med deres formfuldendte sammensmeltning af perfektion og improvisation, hvilket også er det du vil kunne opleve torsdag aften på Gimle. Deres fem albumudgivelser har alle opnået stor ros iblandt anmeldere og begge musikerne har været nomineret til Steppeulve indenfor priserne ‘Årets Musiker’ og ‘Årets Komponist.’ Så tager du på Gimle torsdag aften, vil du kunne opleve virtuos komposition som går op i en højere enhed, når det opleves live.

Kamma + Bona Fide

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Fredag den 18. februar

På fredag er der lagt op til dobbeltkoncert i Odense, når popartisten Kamma og duoen Bona Fide tager til Posten og giver dig lidt fra alle hylder. Kamma udgav i 2021 sin debut EP Momentary Emotions, der med stilsikre popproduktioner og ørefængende hooks fortæller om sangskriverens inderste usikkerheder i et rum med plads til at være sårbar. På denne måde bliver det smukke og romantiske blandet sammen med dystre og rå følelser. Bona Fide bygger broer mellem middelalderen og fremtiden med deres gotiske folk, der tager universelle fortællinger om tro, håb, kærlighed og magi ind i det 21. århundrede med en smuk dynamik imellem vokal og guitar. Så det må nok siges, at det bliver en koncert båret på skuldrende af flere årtiers (hvis ikke århundredes) musikalske traditioner, og at der nok skal være plads til både eftertænksomhed og vrikken med hofterne.

Blæst

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Lørdag den 19. februar

Lige siden deres debut-EP Vindstille har Blæst taget Danmark med storm med deres groovy og tilbagelænede ørehængere. De stramme pop-produktioner og lækre melodier understøttes af en tydelig vokal der sætter lækker lyd til de nære hverdagsfortællinger om alt lige fra farverige personligheder til tungsind. Senest udgav de nummeret “Juice” som beskriver de små smagsprøver, man får af forskellige mennesker indtil man finder dem man har lyst til mere af. Alt dette kan du opleve, når Blæst på lørdag indtager Lille VEGA til hvad der kun kan ende som en kæmpe fest.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com