Nordiske Hits // Uge 7

Foto: Emma Elisabeth // Nick Piesk (Pressebillede)

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Emma Elisabeth – “Vampires”

Første sang på denne uges Nordiske Hits playliste er lavet af den svenske Berlin-baseret artist Emma Elisabeth, der er kendt for at lave 70’er inspireret indie-musik, og som i fredags, den 11. februar, udgav singlen “Vampires”. Emma Elisabeth finder inspiration til sin musik gennem hendes eget liv og verden generelt, hvilket også gør sig gældende for denne single. “Vampires” tager udgangspunkt i spørgsmålet om evig kærlighed, hvor Emma Elisabeth selv funderer over spørgsmålet: »Findes det overhovedet, eller er det en idé som vi vokser op med og lærer at tro på?« Sangen er grundlæggende mørk, men har flere optimistiske detaljer som får lov til at skinne igennem. Nummeret er en del af Emma Elisabeths kommende album Some Kind of Paradise, der udgives marts 2022.

føl som – “Parader”

En anden fed sang, som også er at finde på listen, er “Parader” af den jyske duo føl, der er fra henholdsvis Aarhus og Aalborg, og som består af en rapper og en producer. Duoen er blandt andet kendt for at have vundet karrierekanonen i 2020, og har efterfølgende optrådt til en af vores Uimodståelige koncerter i Musikhuset i Aarhus, var sidste år på turné med artisten Angående mig, og har siden udgivet flere singler. Nu er de ude med singlen “Parader”, som er et behageligt velproduceret hiphop nummer, der, ligesom deres navn, lægger vægt på, at dét at være følsom ikke er synonym for svaghed eller skrøbelighed. Tværtimod er følsomhed ensbetydende med at være ærlig og vise hvem man er. Dette illustreres også i singlens tilhørende musikvideo, der stiller paraderne tydeligt op ved at frontpersonen for bandet har en elefanthue på, som han i løbet af videoen smider.

Jada – “Dangerous”

Trejde sang på vores liste er lavet af vores alle sammens Jada, som virkelig er blevet en af de største stjerner i dansk musik på kort tid. Hun har vundet 14 awards, står bag flere hits såsom “Nudes” og “Lonely”, og er ikke mindst et kæmpe forbillede og rollemodel. Denne gang er Jada ude med singlen “Dangerous”, der udkom fredag den 11. februar, og som behandler nogle af de tungere tanker, som Jada går og har. Om sangen fortæller hun følgende:

– “Dangerous” handler om være bange for ikke at være god nok, bange for at det musik som jeg laver ikke er godt nok, alle disse former for tanker og frygte. Og den handler om at ville brænde det hele ned, alle de gamle systemer uden på og inden i mig og bygge noget nyt. En slags genfødsel. Denne sang forklarer hvordan jeg føler i øjeblikket og det betyder så meget for mig at skrive og synge om mit liv på en ærlig måde.

Ellers tilføjet:

ARES – “Poison”
ARY – “Stargazing”
Cindy Chiche – “Download & Delete”
Cupid Girl – “You couldn’t get enough”
CHILI – “Cold”
Doula – “Everybody Knows I’m Out There”
FEELTHEPAYNE – “New Flame”
FIEH – “Allthetimeevenwhen”
Hilda Denny – “Panacea”
iB101 – “Real”
iomfro – “en mand” –
Josephine Philip – “No. 7”
Lamix – “Området”
Magnus Tempels – “A Picture”
Malin Andersson – “Reef”
Martin Meincke – “Mit Bekymrede Ansigt”
Mercedess – “Obvious”
Molly Hammar – “Tell her”
Peter Åberg – “Behövde jeg bli så ful”
SINÉ – “Broke”
Springer – “Zombie”
Vero – “Cupid”

Følg playlisten her:

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com