Ugens Uimodståelige // Uge 7

Foto: Gejst // Otto Godthjælpsen (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over hvad der rører sig, både herhjemme men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Burhan G & Pil – “Gulvet 22”

Kender du det, at man tænker “den der sang ville jeg ønske, jeg selv havde skrevet”. Det var præcis sådan Burhan G havde det, da han første gang hørte danske Pils “Gulvet” fra 2020. Det danske pop-ikon har netop selv udtalt, at han fra starten af har været betaget af den danske sangerinde, der for ham lød som om hun kom fra den samme sangskriver tradition, som ham selv. Og fascinationen af netop dette nummer har givet anledning til, at de to pop-artister har slået sig sammen på en nyfortolkning af sangen, som nu har fået det udvidede navn “Gulvet 22”. Singlen er tilgængelig på alle streamingtjenester i dag, og repræsenterer et spændende samarbejde mellem to generationer indenfor dansk popmusik. Modsat Pils egen version fra 2020 har nummeret fået en mere moderne lyd, egner sig bedre til klubberne. Burhan G har taget andet vers med samme tekst, men sætter sit eget præg med nye poppede fraseringer, som vi er bekendte med hos Burhan G. Et rigtig godt dansenummer, der tilmed har et fungerende ophold i c-stykket over en mere stille akustisk guitar, hvorefter nummeret kulminerer i et stort afslutningsomkvæd, der kan være svært ikke at bevæge sig til.

Gejst – “Farveblind”

Den næste uimodståelige på vores liste kommer fra danske kvartet Gejst, som netop i dag er ude med deres nyeste single “Farveblind”. Et euforisk dansenummer med tårnhøj energi. Nummeret har et velfungerende skift i energi mellem vers og omkvæd, hvor versene netop er energisk tilbageholdte og fortællende, som pludseligt kulminerer i et højt energisk omkvæd fuld af selvtillid og power. Sangens korte to minutter er et energipust, der hurtigt kan trække dig op af stolen og ud på dansegulvet med et stort smil på læben. “Farveblind” er startskuddet til bandets kommende debut-EP Hedeslag, der som titlen antyder er klar til at fyre op for dansegulvet og som de selv beskriver det; lade musikken tage os til varmere tider.

SASO – “I’m so Bored”

SASO har haft kæmpe medvind med blandt andet numrene “Damn” og “Drive”, hvor førstnævnte var den mest spillede på P3 i sommeren 2021, mens sidstnævnte fortjente sig titlen “Ugens Voice Choice” på The Voice. I dag er sangerinden ude med sin nyeste single “I’m So Bored”, der tager hende på de næste skridt i hendes musikalske rejse. Som den første repræsentant for hendes kommende debutalbum, leverer sangerinden en dybtfølt pop-melodi, der samtidig er fuld af energi, hvor det fremdrivende og pumpende omkvæd indeholder linjer som: “I’m so bored now, my soul is worn down”. Sangen er dedikeret til de akavede, trætte og eventuelle introverte festdeltagere, der bare ikke har lyst til andet end at forlade den begivenhed, de befinder sig i. SASO udtaler selv om nummeret:

-Den blev skrevet på en grå vinterdag, hvor alle i rummet godt kunne bruge et strejf af lys og det håber jeg om noget kan mærkes på den anden side af højtalerne.

Ellers tilføjet:

Elias Bendix – “Talk”
ELOQ – “NO JOY”
Embla and the Karidotters – “Why Fall Asleep, When You Can Fall In Love” 
FABRÄK – “JEG SKATER IK'”
Fontaines D.C. – “I love you”
Greatfruit – “Singers Out of Tune”
Ida Laurberg – “Gods Work”
iomfro – “en mand”
JOAH – “Backdoor
Lucy Feliz – “Forget me Nots”
Marianna Winter – “Take it Slow”
Marie Noreger – “SLOOOWLY”
Martin Meincke – “Mit Bekymrede Ansigt”
Miynt – “Of the Sun”
Moi Caprice – “Crocodile tears”
MonaQi – “Dark Days”
Nilüfer Yanya – “anotherlife”
Olivver – “Under Vand”
såforsatan – “Røde Lamper”
The Bros. Landreth – “Stay”
Vero – “Cupid”
Yumi Zouma – “Where the Light Used to Lay”



 





Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com