Ugens Uimodståelige // Uge 8

Foto: EmmaDop // Tue Ahlgren (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over hvad der rører sig, både herhjemme men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Aksglæde – “Tyv”

Vores danske Aksglæde har netop i dag udgivet EP’en All In. En EP, der udgør første halvdel af fuldlængde albummet, som kommer ud til oktober. Med sange, hvor både tekst og musik er skrevet af sangeren selv, leverer han i dag seks sprøde nye danskprogede numre, der er klar til at brage ud af din højtaler. Vi har på vores Uimodståelige playliste taget fat i det første nummer fra udgivelsen, nemlig “Tyv”. Man kan nærmest ikke lade være med at klappe med til det her nummer, og man kan mærke allerede fra sangens start, at man som lytter løftes op af stolen med energi og feel-good vibes. Det er et perfekt road-trip nummer, hvis man har lyst til at sætte sig ind i en bil og bare ‘køre ud i det blå’. Det afspejles da også i teksten, der starter ud med: “Vi kører i min bil, men destinationen den er din”. Sangens groovy, selvkørende vers går over i et ophold i broen, der bygges op til det powerfulde og utrolig catchy omkvæd. Aksglædes “Tyv” er et ideelt nummer at starte sin EP ud med, og det perfekte nummer til din fredag.

ELBA – “Meryl Streep”

ELBA kaster et kritisk syn på sociale medier på sin nyeste single “Meryl Streep”, der netop er udkommet i dag. En single, hvor sangerinden tager det tabubelagte emne op, omkring den jalousi og de mindreværdskomplekser, man kan få ved konstant at følge med i de andres perfekte liv på de sociale medier; om det er veninden der er blevet gravid, eller vennen der har fået sit nye drømmejob. En følelse, der kan opleves paradoksal, som sangerinden selv beskriver det:

Når jeg konfronteres med noget, folk har opnået, via for eksempel Instagram, sammenligner jeg mig med det, hvilket skaber et mindreværd hos mig. Det er en side af mig, som jeg bestemt ikke er stolt af, da jeg jo også selv bidrager til at male et perfekt glansbillede på de sociale medier.

Selvom teksten er seriøs og omhandler emner om mindreværdskomplekser og dårligt selvværd, så er nummeret uptempo og styrkende, så det rammer dig lige i selvtilliden på en opbyggende måde. Et nummer, hvor du kan være ligeglad med, hvad andre tænker og danse vildt rundt til omkvædets hårdere linjer som: “But when you pose in a magazine like Meryl Streep in a limousine, I wanna raise the curtain so everybody knows you don’t deserve it”. Et uimodståeligt nummer fra ELBA.

EmmaDop – “Crawling”

Som sidste favorit på playlisten, var det uundgåeligt at nævne Aarhus-baserede synthpop band EmmaDop. Den spirende duo har netop meldt sig tilbage på banen efter et længere ophold fra musikken, og det gør de med udgivelsen af singlen “Crawling”, som netop tager udgangspunkt i dette ophold. Singlen er udkommet i dag, og nummerets titel tager udgangspunkt i den måde gruppen måtte “kravle” sig langsomt tilbage til musikken efter den ene halvdel af duoen Line Søndergaard i længere tid har lidt af hjernerystelse. En skade, der gjorde at den frembrosende gruppe måtte aflyse turnéer, festivaler og indspilninger; gruppen så deres musikalske drømme blive knust. Med “Crawling” melder gruppen tilbage i højeste kvalitet med et nummer, der tager udgangspunkt i at gribe mulighederne og livet, selv når det ser sortest ud. Nummeret er en dragende synth-pop eksplosion med en stærk omkvædsmelodi, der sætter sig dybt fast i lytterens maveregion. Singlen bliver en del af gruppens debut-album, der udkommer i slutningen af maj 2022 og med den annoncering er der ikke nogen tvivl om, at EmmaDop er stærkt tilbage igen med pop-musik af højeste klasse.


Ellers tilføjet:


Astrid Cordes – “Good Time”
Bette – “gørvedmig”
Bjørn – “FORMINDSKET”
Boy With Apple – “Linger On”
Caius ft. Neigh – “Your Love”
David Jay, D-Black, Efosa, JSnake – “Your Love”
Debbie Sings – “Godspeed”
Denzel Curry ft. slowthail – “Zatoichi”
GENTS – “gimme”
Iris Gold – “Crushe Velvet”
Janos – “JUICEBOX”
Julie Ellinor – “Disarray”
JOSVA – “Sollys”
MAISE – “Adieu”
October and The Eyes – “Spiral”
Pari Penn – “Electrifying”
Peaceful James – “Love Like Vegas”
Rigmor – “Gyroskop”
RoseeLu – “Overthinking”
veiles – “you & me”
Yo Johnny ft. Specktors – “tekno”
 !!! (chk chk chk) ft. Maria Uzor – “Storm Around the World”




Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com