Koncertanbefalinger // Uge 10

Foto: Reveal Party // Miamaja Olsson (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på energiudladninger med alt fra latinamerikanske rytmer til dansksproget folkrock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder:

IVAN$ITO

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Torsdag den 10. marts

Det dansk/chilenske raggaeton-stjerneskud vender tilbage til Lille VEGA, hvor det endelig er blevet tid til et stående publikum. Sidst IVAN$ITO indtog Lille VEGA sad publikum ned, og mon ikke der var et par stykker iblandt, der ønskede, at de kunne rejse sig op og svinge med hofterne til de lokkende rytmer? Det skal der nok blive masser af plads til denne torsdag, hvor den spansk-syngende artist spiller op til fest med sit nordiske twist på raggaetongenren. IVAN$ITO har med spanske rim, nordisk melankoli og latinamerikanske rytmer skabt bølger både herhjemme såvel som i udlandet med sit seneste album $OLO MEMOS samt EP’en Everything Is Raggaeton, der virkelig adskiller kunstneren fra meget andet herhjemme.

Selma Judith – support: ZAAR

Hvor: Store VEGA, København
Hvornår: Torsdag den 10. marts

Inde ved siden af kan du, på Store VEGA, opleve Selma Judith, der med sit rummelige RnB-univers fyldt med harper og bløde melodier sender en langefinger til præstationssamfundet. Selma Judith udgav sidste år sit debutalbum Getting Angry, Baby, som med det samme modtog roser fra nær og fjern i anmelderlandskabet. Sangerens lydunivers præges af en insisteren på at være ét med musikken, hvilket medfører at hun gør lige hvad hun vil. Derfor kan du blandt andet høre både harpe, violin og cello i samspil med trommemaskiner og elektroniske synthflader i et blødt lydunivers. Drevet frem af vrede og oprør medbringer Selma Judith en hel unik energi til scenen, hvor hun bevæger sig imellem sin plads ved harpen til at slentre energisk rundt på scenen.

Reveal Party – support: BishBusch (solo) + Atusji (solo)

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Fredag den 11. marts

På fredag fejrer Reveal Party udgivelsen af sin kommende EP med et show på VEGAs Ideal Bar. Bag Reveal Party står Emily Holm Nyhuus, der skriver sange om komplicerede følelser, kærlighed og sit liv som transkvinde med en spiddende sarkasme og direkte lyrik. Båret frem af den bløde vokal og det midwest-emo inspirerede hav af forvrænget guitar, har Reveal Party siden 2020 virkelig markeret sig som et af de mest spændende nye bands herhjemme. På fredag kan du opleve Emily Holm Nyhuus i selskab med sit liveband og desuden også BishBusch og Atusji, som varmer op inden koncerten. Så tag med til fejringen af EP’en nu på fredag, det kan kun blive en god oplevelse.

Verdens Sidste Idé

Hvor: Radar, Aarhus
Hvornår: Lørdag den 12. marts

Lige nu er Verdens Sidste Idé aktuelle med deres nye album Strå, som de lige nu tager rundt i landet og viser frem. På lørdag tager denne turné dem forbi Radar i Aarhus, hvor du kan opleve bandet slå vingerne ud og tage dig med ind i deres velskrevne, poetiske lydunivers. På scenen kan du opleve dem folde deres twist af feel good pop og rocket melankoli ud samt mærke deres lyd vokse, men du vil også træde ind i et intimt rum, hvor deres poetiske tekster trænger direkte ind.

Barbro – support: Ghazal

Hvor: Hotel Cecil, København
Hvornår: Lørdag den 12. marts

I weekenden kan du opleve den spirende artist Barbro, der efter at have brudt med tidligere bands under corona, begyndte at skrive sin egen musik hjemme i soveværelset. Hurtigt slog de igennem og begyndte at spille en masse koncerter henover sommeren sidste år. Heriblandt SPOT-Festival, DR Koncerthuset og til VEGAs udvalgte. I efteråret 2021 udgav de EP’en Barbro, hvilken de spiller til deres koncert denne weekend. Derudover vil du også kunne opleve bandet afprøve materiale fra deres kommende album! Sangene opsummerer Barbros karriere, som spænder fra punkmusiker til elektronisk komponist med spor af klassisk violin, og samler det hele i deres intime og følsomme lydunivers, som sætter spørgsmålstegn ved de normative samfundsstrukturer. Udover Hotel Cecil, spiller Barbro også på Radar fredag den 11. marts, så hvis du er i eller omkring Aahus, kan du med fordel svinge der forbi.

Tjek også de her koncerter ud:

Aksglæde – Skråen, Aalborg – Fredag den 11. marts
Goss – Bygningen, Vejle – Fredag den 11. marts
Rebecca Lou – Gimle, Roskilde – Lørdag den 12. marts

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com