Koncertanbefalinger // Uge 9

Foto: Rebecca Lou // Tue Blichfeldt (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra energiudladende pop til svævende poesi. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

WIDE + EmmaDop

Hvor: Huset, København
Hvornår: Torsdag den 3. marts

På torsdag er der lagt an til energisk popfest på Huset i København hvor WIDE og EmmaDop giver dobbeltkoncert. WIDE har med sin sangskrivning fundet et afløb for sine følelser som hun leverer igennem attitudefuld popmusik. Her glider hendes bløde vokal igennem hårdtslående beats og fængende melodier, der gør det umuligt at stå stille. EmmaDop leverer kontrastfyldt musik som spænder på kryds og tværs af genrer. De er oprigtige uden af være højtidelige, og smarte uden at være fabrikerede. På scenen kan du opleve dem hoppe og danse rundt når de skruer ekstra op for energiniveauet i deres musik, og der er lagt i kakkelovnen til kæmpe fest.

Rebecca Lou – support: lil cat

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Fredag den 4. marts

Rebecca Lou afkræfter myten om at rockmusikkens vildskab og popmusikkens ørehængende tendenser ikke kan blandes. Som en del af hvem sangskriveren er ligger rock- og punkmusikken som et centralt grundlag, og det kommer til udtryk igennem læderjakker og smadreguitarer, men dette bindes sammen af popharmonier og ørehængende akkorder. Alt dette vil være at opleve når Rebecca Lou indtager Posten i Odense med sit energiske liveshow, hvor hun blandt andet vil spille en række numre fra sit nyeste album Heavy Metal Feelings.

Baseløs – support: Brosbøl

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Lørdag den 5. marts

Det interessante indiepop-band fra Aarhus, Baseløs, giver lørdag aften koncert på det intime spillested Ideal Bar hvor du vil kunne opleve sårbar og velskrevet popmusik. Med deres to singler “Helt Til København” og “Smuk Nok” har de allerede modtaget stor ros, og vist hvad de kan igennem smuk harmoni mellem de to forsangere og deres melodiøse guitarstykker. Selvom tekstuniverset i Baseløs’ musik tenderer imod noget melankolsk, er det også meningen at de vil afspejle et håb, hvilket helt klart også vil komme til udtryk i deres energi på scenen.

Loke Deph – support: Semphíz

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Lørdag den 5. marts

Som en royal fra undergrunden har Loke Deph allerede manifesteret sig selv som en af generationens nye hiphop-håb med sine besynderlige tekster og tvetydige rim der leveres over medrivende produktioner. Loke Deph repræsenterer også en bølge af frembrusende danske hiphopkunstnere der rapper på deres egen måde, og det gør han med en charme og en ro, som gør hans lyd mere autentisk. Så hvis du er til underfundig og kreativ hip-hop så er det altså en klar anbefaling herfra at hoppe ind og købe billetter til på lørdag.

VAKT + Alto Aria

Hvor: URBAN 13, København
Hvornår: Lørdag den 5. marts

I et spænd mellem elektronik og akustik kan du opleve VAKT og Alto Aria som på lørdag slår pjalterne sammen for at skabe en poetisk og ambient aften på URBAN 13. VAKT skaber deres musik fra et poetisk udgangspunkt i et ærligt rum, båret på skuldrene af bandets blomstrende venskab. Alto Aria er et soloprojekt fra Marie Leth Schütze som undersøger kontrasten mellem det akustiske og det elektroniske og sætter disse to elementer meget hårdt op imod hinanden.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com