Nordiske Hits // Uge 10

Foto: Rhys // PR

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Rhys – “Butterflies”

Efter lang tids eksperimenteren i studiet blev svensk/amerikanske sanger og sangskriver Rhys sit nyeste EP-udspil Thanks a lot now I can’t smile. En EP, hvor sangerinden skildrer de relationelle frustrationer, hun har gået med de sidste år, og som nu kommer til udtryk i fem nye sange. EP’en åbnes af nummeret “Butterflies”, som er vores første tilføjelse til ugens Nordiske Hits playliste. “Butterflies” er et nummer, hvor sangerinden sender frustrerende og halvaggressive linjer afsted til sangens modtager; blandt andet understreget af omkvædets linje: //You’re looking ugly in the daylight, you can’t just say it cause it sounds right, it’s eating me up from the inside, I’m better off just killing the butterflies //. Nummerets catchy omkvæd er spækket med distortion guitar og et højt pulserende tempo, og en melodilinje, der sætter sætter sig helt fast.

First Hate – “Commercial”

Efter fem år, har vi endelig fået et comeback fra artpop-duoen First Hate, der netop har annonceret en ny albumudgivelse til maj, med to nye numre, nemlig “Commercial” og “In My Head”. Derfor kan du nu lytte til “Commercial”, som vores anden tilføjelse til playlisten. På “Commercial” præsenterer duoen os for den samme elektroniske lyd, som vi ikke mindst har lært at kende på gruppens album A Prayer for the Unemployed fra 2017. Nummerets storslåede omkvæd byder på et enormt lydbillede med mange elektroniske elementer og et hook, der baseres på en interessant call-respons figur, med et elektronisk klap på to og fire, der giver lytteren lyst til at klappe med.

Mp. Oxford – “starlight”

Den aktive danske sangskriver Mp.Oxford debuterede i 2020, udgav sit debutalbum i juni 2021 og er nu ude med sit seneste singleudspil “starlight”. Et sjælefuldt R&B nummer, der baseres på et forvrænget bagvedliggende akustisk guitarstrum og et tung elektronisk beat. På “starlight” udtrykker Mp.Oxford, med sin bløde og skudsikre vokal, de følelser der hører med til at træde ud af et langvarigt forhold og tvivlen, der følger med om, hvor vidt man nogensinde finder et lignende forhold igen.

Ellers tilføjet:

AIbin Lee – “forget about us”
ALSACE – “Future”
Astelle – “K boy bye”
Fägring – “Feber”
FIEH – “Rosalie”
Filip Lundgren – “En plats ingen ska hitta till”
Gejst – “Få Meter Fra Solen”
Greatfruit – “Love Police”
Gurli Octavia – “LEMME LIE DOWN”
hun_sagde – “Ingenting”
LÉON – “Wishful Thinking”
MALU – “Solace”
Many Voices Speak – “Within Reach”
MonarQi – “Restless”
Punq – “NIGHT OUT / HIDE OUT”
Rumpistol – “New Beginning”
Sille Trolle – “The Day”
Svea S – “Lukker Øjnene”
SOLEN ER SEXET – “SKØDESLØSE LÆNDER”
TERESE – “Åbne Vidder”
VAKT – “Søstre”
Veruna – “Thinking of the Dancefloor”

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com