Ugens Uimodståelige // Uge 11

Foto: Dusin // Daniel Nissen Lauritsen (Pressebilleder)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig. både herhjemme men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Dusin – “USB”

Øverst på playlisten lander det nyeste nummer fra Dusin, som nu ikke længere er en duo, og “USB” baner vejen for hvor projektet nu skal bevæge sig hen. Det er det hidtil hurtigste Dusin-nummer til dato og befinder sig i et digitalt univers med tunge bastoner og næsten overdrevne elektroniske percussion-elementer. Sangen handler ganske simpelt om at sætte pris på hvad man har sammen, og ikke tage den tid for givet. Teksten bliver leveret af en legesyg vokal smurt ind i effekter, som både leger med på de digitale vers og omkvæd og bliver storladen i kontraststykkerne, hvor synthesizere skiftes ud med akustisk guitar. Singlen kommer sammen med annonceringen af Dusins andet album, som vi kan forvente til maj og er altså både en hyldest til det gamle Dusin men også en helt ny retning for projektet som forsanger Jesper Nohrstedt Boesgaard har arbejdet hårdt på i løbet af det seneste års tid.

LUCALEA – “Gi’ Mig”

I et 80’erpoppet univers har LUCALEA nu skabt deres nyeste single “Gi’ Mig” som med pulserende trommer, tydelige synthesizere og konkrete tekster lægger dagsordenen for den kommende debut-EP Kalder Hjem. Denne udgivelse samler op på de nu tre udgivne singler fra gruppen samtidig med at give os noget ny musik at glæde os til. LUCALEA består af pigerne Lea Kampmann og Luca Sophia som fandt sammen på en sangskrivercamp på Bornholm og sammen med produceren Emil Lei har lagt fundamentet for et drømmende og let lydunivers, hvor deres vokaler smelter sammen over pulsbaserede elektroniske instrumenter, Deres nyeste nummer “Gi’ Mig” er et perfekt eksempel på denne lyd, og handler om uforløst kærlighed, hvilket gør den perfekt at græde til, men ikke mindst til at danse og synge til.

Undertekst – “Kom Jeg Lidt For Tæt På”

De aarhusianske fyre fra Undertekst udgiver i dag fanfavoritten “Kom Jeg Lidt For Tæt På” som de har spillet live af flere omgange med stor jubel fra publikum. Siden udgivelsen af “Timeglas” i sommeren sidste år har vi måtte vente længe på ny musik fra bandet, men det skyldes også et travlt koncert-år, hvor Undertekst blandt andet har fyldt venues som Hotel Cecil i København, Train i hjembyen Aarhus samt Amfiscenen på 2021’s udgave af SPOT-Festival. Med det sagt, så er de altså nu ude med den energiske single “Kom Jeg Lidt For Tæt På” som skildrer jagten på den pige, man gerne vil have og alle de chancer man tager i forsøget på at vinde hendes hjerte. Som på mange af deres andre sange pakkes disse ungdomsfølelser ind i et højt tempo og optimistisk pop-rock som smitter helt ned i tåspidserne og giver lytteren trang til at danse.

Ellers tilføjet:

Arcade Fire – “The Lightning II”
CANDYLIFE – “Mirage”
Charli XCX – “Constant Repeat”
Cupid Girl – “Blue Monday”
Cypress Hill, feat. Demrick – “Certified”
DINOVO – “Starry Night”
GAYLE – “luv starved”
Hedda Mae – “Rhythm To Myself”
Insulin – “De Ved Ikke”
ISSE – “Din Verden Brænder”
JEURU – “Nobody’s Baby”
Juliane Viktoria – “Larmer For Meget”
Kamma – “Crying Again”
LIEBRA, feat. Sally Fabricius – “Reach Out”
Magnus Tempels – “For You”
Mahalia – “Whatever Simon Says”
Maja og De Sarte Sjæle – “Euro92”
Miss Li – “X”
MLWXDZY, Mellow & Deazy, feat. Pede B – “PACE”
Springer, feat. Young Smash OTP – “Club”
Still Woozy, Remi Wolf – “Pool”
Weezer – “A Little Bit of Love”

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com