Ugens Uimodståelige // Uge 9

Foto: La$affair // Isa Vucago (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig. både herhjemme men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

La$affair – “Fair Nok”

Første på listen over vores favoritter er den lyriske rapper La$affair fra Vejle, der i dag udgiver debutsinglen “Fair Nok.” La$affair trækker på inspirationskilder, der strækker sig fra 90’ernes grungebølge og old school hiphop til nutidens trapscene. Her lander han i et sweet spot lige imellem Artigeardit og Johnson, hvis han selv skal sige det. Visionen med projektet er at samle sit publikum i ekstatisk melankoli, og disse modsætninger spiller han også meget på, når han pakker skrøbelige emner ind i humor og velskrevet tvetydighed. “Fair Nok” er en attitudefyldt debut, der sætter det insisterende og melodiske flow på prøve, og rapperen har allerede meget mere klar til 2022, der blandt andet byder på en EP. Derudover kan du opleve La$affair i sit rette element på scenen, når han i morgen indtager Gimle i Roskilde som opvarmning til Josie Amadonna.

MALU – “Solace”

Den dansk-korsikanske sanger MALU finder trøst i ordene på sin nye single “Solace”, der udkom i dag. Sangen er blevet til efter, at hendes kæreste forlod hende, og efterlod hende med en ensom følelse af at skulle finde ud af, hvem hun er uden ham. Til dette har hun heldigvis sangskrivningen:

– At skrive og spille klaver er to ting, der altid har virket beroligende på mig. Jeg har altid fundet trøst i ord, og derfor kan man sige, at jeg bruger de negative følelser og tankemønstre, der i perioder præger mit liv, konstruktivt.

På et track fyldt med nostalgiske 90’er RnB toner formår MALU alligevel at bringe lyden ind i 2022 og gøre den til sin egen. Til dette har hun fået hjælp fra de to producere Awinbeh Ayagiba og Adam Hillebrandt, der har arbejdet sammen med en lang række store danske kunstnere som Jada, Phlake, bbybites og mange flere. 90’ernes RnB har været en stor inspirationskilde for sangskriveren, som derfor også gerne vil hylde lyden og er en stor forkæmper for genrens renæssance. Udover “Solace” er MALU også meget snart klar med en EP, som udkommer til april, og du kan opleve MALU og hendes bløde RnB live, når hun i forbindelse med RUST Sleeps Around headliner i Empire Bio den 18. maj.

Veruna – “Thinking of the Dancefloor”

Senere på måneden kan du opleve producerduoen Verunas debutalbum No Seatbelt At Midnight, som de i dag har varmet op til med udgivelsen af tredje og sidste forløber for albummet “Thinking of the Dancefloor.” Det er et melankolsk nummer med elementer fra både house- og popmusikken, som indeholder en fængende vokal og dansable rytmer. Man kan mærke duoens legesyge tilgang til produktionen i nummeret, og om projektet fortæller duoen også:

– Vi har dannet Veruna, fordi vi begge to savnede et legesygt frirum, hvori vi kunne eksperimentere med især house og techno, men også kormusik og hiphop. Vi er drevet af vores egen nysgerrighed og ønsket om at undersøge det ukendte.

“Thinking of the Dancefloor” handler om endelig at være tilbage på klubberne efter en lang nedlukning, og denne længsel efter at komme ud og danse igen har de virkelig fået indkapslet på nummeret, som med sin tunge bas og smittende energi får dig til at føle, at du står midt på floor. Samtidig driver den melankolske og længselsfulde vokal sangen fremad, som er let at synge med på.

Ellers tilføjet:

Alex Harry – “Lost”
Alsace – “Future”
andreas odbjerg feat. la classe moyenne – “velsignelsen”
ARES – “New Place”
Band of Horses – “Ice Night We’re Having”
BENEE – “Soft Side”
Gejst – “Få Meter Fra Solen”
Iceage – “Pull Up”
Karl Meyer – “Doesn’t Matter”
Modest – “Won’t Be The Last”
MonaQi – “Restless”
Mp.Oxford – “starlight”
Neon Strangers – “Gone”
Nilüfer Yanya – “The Mystic”
Sanfabi – “Baggy Shorts”
Sille Trolle – “The Day”
Stromae – “Invaincu”
Svea S – “Lukker Øjnene”
Terese – “Åbne Vidder”
The Lost Weekend – “A Whisper in Time (a Dream Song)”
VAKT – “Søstre”
Wet Leg – “Angelica”

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com