10 hurtige til… Uimodståelige PIPI

Foto: Alf Aagaard (Pressebillede)

Nu er der ikke længe til Bands of Tomorrows Uimodståelige koncert i Pumpehusets Byhave. Et af de navne som vil kunne opleves, er kvartetten PIPI, der i den grad kan sætte en festlig stemning! I samme forbindelse har vi stillet gruppen 10 hurtige spørgsmål,, for at komme endnu tættere på, hvem de er.

Nu er det snart tid til årets første Uimodståelige koncert i Pumpehusets Byhave, hvor man kan opleve inden rigere end kvartetten PIPI, som blandt andet var Ugens Upcoming i februar, og lige nu er aktuelle med deres debutalbum PIPI. Gruppen består af i alt fire medlemmer; henholdsvis Frej Fogh Darger, Gustav Jakobsen, Aske Søltoft og Georg Aagaard. En samling af barndomsvenner som har lavet musik siden teenageårene, hvilket også betyder at kvartettens dynamiske sammenspil og udstråling er helt i top! For at skabe den bedst mulige liveoplevelse har vennerne valgt at medbringe tre ekstra musikere, som uden tvivl vil give musikken det sidste skub ud over scenekanten og gøre det endnu federe aften end hvad det allerede havde været!

Deres musik trækker overordnet set inspiration fra 80’ernes upbeat pop, den mere dystre, britiske rock og en masse andre spændende elementer, som gruppen selv har svært ved at definere. Deres unikke indielyd underbygger samtidig deres tekstunivers, som tager udgangspunkt i hverdagens op og nedture, som kan være alt fra ‘den første forelskelse’ til ‘de hårde perioder, som giver modstand i livet’. Alt i alt har den dansksprogede indie-kvartet masser af relatérbare temaer og emner, der nemt indhyller én i musikkens metaforiske lyd med opmuntrende toner, en rå produktion og dybe tekster. Bliv endnu klogere på kvartetten gennem 10 hurtige spørgsmål, som du finder her under.

1. Vores musik er…

– Helt vores egen. Vi syntes selv, den spænder meget bredt. Man kan både danse en dejlig dans og fælde en lille tåre til det.

2. Vi begyndte at lave musik fordi…

– Vi har været venner i lang tid og har hver især altid spillet musik. Så det var jo oplagt, at lave nogle hits sammen.

3. Vi finder inspiration i…

– At vi tit har det ret nedtursagtigt. Vores sange handler for det meste om nogle følelser, som vi går rundt og bakser med. I de sange vi er igang med at skrive lige nu, hapser vi musikalsk en del fra Big Thief – særligt deres nye album har vi optur over.

4. Den bedste koncert, vi nogensinde har været til, var…

– Det er meget svært at blive enige om en enkelt, der er bedre end alle de andre. Men det var et brag af en fest at være til Run The Jewels koncert på Roskilde i 2015. Der var sateme tryk på, og Frej blev smidt ud, fordi han skabte sig for meget.

5. Det vildeste sted, vi kan forestille os at spille er…

– Orange scene er lidt en selvfølge. Men hvis det skulle være rigtig vildt, skulle det være for hele Danmark, når Pingo bliver kronet med opfølgende interview af Kaare Kvist.

6. Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

– Fejlslagne musikere og royalister.

7. Vi drømmer om…

– At blive ved med at have det fællesskab, som vi har i bandet og skrive musik, vi er stolte af.

8. Det vigtigste for os, når vi spiller live, er…

– Når vi kan mærke, at vores musik bliver “forstået” og taget imod af publikum. Som sagt handler vores sange ofte om, at have det nedtur, så hvis vi og vores publikum kan have det optur over dét, så er vi glade.

9. Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Lukke øjnene, drikke et glas rødvin, spise en bakke fritter og nynne i vildens sky, eller hvad man nu lige selv er til.

10. Til vores koncert i Byhaven kan man forvente…

– Syv store mænd på en lille scene, der alle giver den fuld hammer med både tråd og horn – Alt i alt et kæmpe rockshow. Vi glæder os helt vildt!

Hvis du glæder dig lige så meget som os til, at det skal blive den 12. maj og næsten ikke kan holde ventetiden ud, så kan du dæmpe smerterne ved at lytte lidt til de fede sange fra PIPIs nye album PIPI her:
Spotify
Apple Music

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com