Nilüfer Yanya giver nyt liv til nummer fra seneste album

Foto: Molly Daniel (pressebillede)

Nilüfer Yanya er i øjeblikket aktuel med albummet PAINLESS, der landede den 4. marts. Albummet indeholdte blandt andet alt-rock nummeret “the dealer”, der med sin tunge bas, uptempo trommegroove og et vedvarende garage guitar-strum lagde sangerindens helt særlige lyd for dagen. Nu er hun ude med ny musikvideo til nummeret.

Britiske Nilüfer Yanyas nyeste album PAINLESS berigede os med 12 stærke numre, der fastslog sangerindens enorme talent for sangsskrivning i et flot sammenspil med hendes unikke og udtryksfulde vokal. Et album, vi på redaktionen var begejstret for med en 5/5 stjerners anmeldelse, du kan læse lige her. Her var det ikke mindst sangerindens åbningsnummer, der fangede vores opmærksomhed. “the dealer” er nemlig et fix af energi med hurtigt rullende breakbeat trommer, en rusten og støvet akustisk guitar, der strummes løs på som underlægning og et vokalt udtryk fra sangerinden, der gør sangen levende.

“the dealer” har tilmed nu fået en trippende musikvideo, hvor sangerinden spiller guitar og synger i et lokale, der med konstante blink skifter mellem blå og røde lys, som et ekstasi-trip på klubbernes dansegulve. De dobbelte billeder skaber en sløret oplevelse, der får én til at føle sig beruset hele vejen igennem.

Du kan opleve sangerinden på dansk jord, når hun gæster Syd For Solen den 11. juni. Det kan du hype dig selv op til med musikvideoen til “the dealer” lige her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com