fbpx

Redaktionens top 50 playliste fra Roskilde Festivals 50 års jubilæum

Foto: IDLES // Tom Ham (Pressebillede)

Det er endelig blevet tid til at fejre Roskilde Festivals 50 års jubilæum, og i forbindelse med vores dækning af festivalen tænkte vi at det ville være passende med en playliste til at markere begivenheden. Derfor har vi samlet vores 50 yndlingssange fra det kæmpemæssige katalog af fantastisk musik, Roskilde Festival har disket op med i år, og lige her kan du gå på opdagelse i playlisten, og du skal også være mere end velkommen til at gemme den til når løjerne går løs.

AG Club – “Mr. Put It On”

Hvis du også var en af dem der ærgerligt måtte acceptere at Brockhampton ikke længere er sammen har vi gode nyheder! Der er et nyt hiphop-kollektiv på blokken klar til at indtage scenen med store armbevægelser og alsidig musikalitet. Siden 2018 har det regnet med sange fra AG Club der igennem deres nu 14 medlemmer gør det meste selv og følger singlerne op med en skæv visuel identitet og siden da er de vokset fra undergrundsfænomen til at lege med i toppen af amerikansk hiphop. Siden er det blevet til et todelt debutalbum Fuck Your Expectations der meget passende sætter ord på hvad du kan forvente – ingenting. Tværtimod skal du forberede dig på hvad som helst for man ved aldrig hvad der kommer ud af den talentfulde klub, og når de indtager scenen på Roskilde Festival gør de det også med høj energi og et kæmpe hold på scenen.

IDLES – “Danny Nedelko”

Punk er noget der med al sandsynlighed er kommet for at blive. Selvom lyden af punk kommer til at ændre sig gevaldigt, lever energien i hvert fald stadig i bedste velgående og et glimrende eksempel på dette er bristol-bandet IDLES. Igennem deres fire albums vender de kikkerten mere og mere indad og skælder ud på emner der strækker sig lige fra hvide privilegier og toksisk maskulinitet til at bekrige sine indre dæmoner. Disse emner bekæmpes af gruppens tunge lyd som bygges op af larmende guitarmotiver og understøttes af buldrende trommer. På toppen findes Joe Talbots ru vokal som skriger teksterne lige ind i hovedet på alle der skulle lytte med – skønsang kan det i hvert fald ikke kaldes. På scenen bliver der skruet op på alle disse parametre og man kan godt forvente en fuldstændig ustyrlig gruppe voksne mænd når IDLES kommer på græs til sommer.

Little Simz – “101 FM”

Uden at gå på kompromis med sin egen kunst har Little Simz formået at skabe et af sidste års mest universelt hyldede albums i form af Sometimes I Might Be Introvert som igennem unikke beats og dybt personlige tekster viser et værk frem der er helt sit eget. Little Simz falder ikke i trends eller vaner og er konstant nyskabende og helt sin egen. Selvom hun skildrer en introvert personlighed kan der sagtens være plads til en ekstrovert attitude når hun melder sig på mikrofonen med bastante trommer og selvsikre rim hvilket kun bliver forstærket når hun går på scenen. Også dette nummer vi har fremhævet viser hendes evne til at skabe noget nyt hvor hun på “101 FM” blander en orientalsk lydende melodi, med digitale synthesizere, tunge trommer og sin britiske accent. Man skulle umiddelbart ikke tænke at det fungerer ,men når Little Simz gør det kunne det ikke give bedre mening.

Ellers tilføjet:

Arlo Parks – “Hope”
Artigeardit – “Del Af Mig”
Atusji – “Silver”
Baby Keem – “hooligan”
Bathsheba – “Run”
BBYBites – “Cuffin Season”
Big Thief – “Time Escaping”
Black Pumas – “Confines”
Blæst – “Androkles”
Brimheim – “Poison Fizzing on a Tongue”
CHVRCHES – “California”
COBRAH – “Dip N Drip”
Coco. O. – “Love Won’t Win”
Drew Sycamore – “Bodytalk”
Dua Lipa & Megan Thee Stallion – “Sweetest Pie”
eee gee – “Bad Person”
Erika De Casier – “Make My Day”
Fatoumata Diawara – “Negue Negue”
Fontaines D.C. – “Big Shot”
HAIM – “The Steps”
Iceage – “All The Junk On The Outskirts”
Jada – “Something To Say”
Jeuru – “Cut A Rug”
Joyce – “Tomme Ord”
Julie Pavon – “Jealous”
Lucky Lo – “Ever!”
Mekdes – “Hold Me”
Mina Okabe – “Take It Further”
Modest Mouse – “Float On”
Phoebe Bridgers – “Motion Sickness”
PIND – “Avalon”
PRISMA – “Devil’s Eye”
Reveal Party – “Break”
Rigmor – “Plasticsolen”
Sampa The Great – “Energy”
Saveus – “Everchanging”
Shygirl – “TWELVE”
Sigrid – “Plot Twist”
Snail Mail – “Glory”
Soft As Snow – “Hollow”
Squid – “Match Bet”
The Blaze – “Territory”
The Smile – “Thin Thing”
Tobias Rahim – “Mucki Bar”
TURNSTILE – “UNDERWATER BOI”
Tyler, The Creator – “NEW MAGIC WAND”
Whitest Boy Alive – “Burning”

Du kan finde hele playlisten lige her:

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com