School of X – SPOT Festival 2022

Foto: PR
Venue: Store Sal, Musikhuset
Dato: Fredag den 6. maj 2022

En drengedrøm gik i opfyldelse for School of X da de var lige ved at blæse taget af bygningen med et både højlydt, energisk og nærværende liveshow.

4/5 Stjerner

School of X fik deres drengedrøm opfyldt da de her til aften indtog Store Sal i Aarhus’ Musikhus. Efter en intim åbning, hvor lysshowet fik det til at føles som om man sad i enerum med ham, blev vi budt velkommen af den “nervøse” forsanger. Andet nummer blev skudt i gang og med det samme begyndte man at mærke at folk i salen ikke kunne sidde stille længere, og det var også svært at se på Rasmus Littauer at han var nervøs, sådan som han sprang rundt og svingede energisk med armene.

Lige netop dette nærvær fra Littauer gjorde at man var engageret i koncerten hele vejen igennem, og hans små indspark imellem de fleste numre gjorde koncerten endnu mere livlig end den i forvejen var. Selv da han måtte forsvinde lidt i baggrunden under en teknisk udfordring, gjorde dette nærvær at publikum holdt festen kørende med klapsalver og positive tilråb.

Selve musikken var altså ved at blæse taget af Musikhuset, hvor de normalt relativt strømlinede numre blev forstørret og spillet med en enorm rå energi. Numre som “Forgot Me On The Moon” og “New Friend” blev blæst ud af højtalerne og leveret med en overdrevet attitude af bandmedlemmerne. Dog så de støttende medlemmer af Rasmus Littauers band også af og til ud til at kede sig, og de kunne heller ikke komme hurtigt nok af scenen. Det var som om de ikke helt gad være der, hvilket også resulterede i et par smuttere undervejs hvor der var et eller andet der i få sekunder ad gangen føltes lidt ved siden af. Men alt i alt leverede de et underholdende show, som både på godt og ondt holdt en på tæerne og formåede at skabe et midlertidigt fællesskab i publikum på ægte festivalmanér.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com