Track by track: Nicklas Sahl tager dig igennem sit nye album ‘God Save The Dream’

Foto: Mathias Christensen (Pressebillede)

Nicklas Sahl udkommer med sit andet album ‘God Save The Dream’ i dag, og i den anledning tager den danske popstjerne dig igennem hvert nummer på det nye album.

Den 25-årige singer-songwriter og guitarist Nicklas Sahl debuterede tilbage i 2018 med singlen “Hero”, hvor han for alvor fik vundet alle Danmarks pophjerter over. Med sin bløde og følsomme popmusik har han opnået dét, som kun få tør drømme om. Den populære popstjerne har nemlig allerede en imponerende række af pophits med over 75 millioner streams og udsolgte koncerter landet over. Nicklas Sahls nye album lander i dag den 6. maj og i den forbindelse drager den danske popsjæl på en omfattende Danmarkstour, hvor han blandt andet svinger forbi Store Vega i København, Posten i Odense og Train i Aarhus. Varm op til forårets koncerter, når Nicklas Sahl tager dig med på en musikalsk rejse igennem hans nye album.

“Noise”

– Når tingene bliver svære, prøver jeg nogle gange at overdøve dem med at skrue op for støjen omkring mig. Støjen finder jeg ved for eksempel at tage ud med mine venner i stedet for rent faktisk at forholde mig til de her ting. Jeg har efterhånden lært, at det altid indhenter mig før eller senere, men nogle gange føles det bare nemmere at prøve at løbe fra det.

“Don’t Mind”

– “Don’t Mind” er en sang, der blev skrevet på en sommerdag, hvor jeg var hovedkulds nyforelsket. Den handler om at miste sit fodfæste fuldstændig, fordi man er i den der kærlighedsboble, hvor alting er lige dele spændende og nervepirrende. Når man har oplevet at give sig hen til kærligheden og miste den igen, så bliver man ekstra forsigtig, og det varede længe for mig inden, jeg igen kunne sige ”you steal my freedom, make me lose my reason. I’m not acting like me as I’m giving in to your love… but I don’t mind”.

“I’m Not That Guy Anymore”

– Da jeg begyndte på at skrive det her album, var den første ting jeg skrev ned i min notesbog med tekstideer: ”I’ve never felt less like me”. Den sætning blev på en måde startskuddet for albummet, som på samme tid gav mig et formål for at skrive igen. Jeg var simpelthen nødt til at genfinde mig selv. Alting i mit liv gik så hurtigt, da min musikkarriere for alvor gik i gang, og der skete noget nyt og spændende hele tiden. Vi alle udvikler os jo hele tiden, men det var som om, at jeg i denne her periode aldrig rigtigt nåede at mærke min egen udvikling. Men da håndbremsen blev trukket pga. pandemien, så stod jeg pludselig i min stue og stirrede ud af vinduet og kunne mærke, at jeg ikke rigtig vidste, hvem jeg var længere. Det affødte denne sang og ledte til fundamentet til pladen.

“Wild Birds Fly”

– Jeg har altid været en meget tillidsfuld person. Jeg stoler som udgangspunkt på alt og alle. Jeg havde dog en svær oplevelse for nogle år tilbage med en, der stod mig meget nær, som viste sig ikke at have været fuldstændig ærlig overfor mig med nogle ting. At miste tilliden til et menneske er virkelig svært, og det ledte bl.a. til, at jeg skammede mig meget over min egen naivitet, og spurgte mig selv: ”hvorfor så jeg det ikke tidligere”. Jeg stod i en situation, hvor jeg havde allermest lyst til bare at bære nag og være skuffet over personen og over mig selv, men fandt langsomt et mere positivt sted hen, og i dag ser jeg det blot som en vigtig life lesson learned.

“Stand Out Be Special”

– I musikbranchen er vi enormt gode til at dyrke fortællingen om det der fede liv, hvor man altid har det helt vildt stjerneagtigt, og man bare stryger igennem tilværelsen, selv om vi godt ved, at det ikke eksisterer. Sangen handler om det perfekte liv, som vi alle sammen jagter, selv om det er det pure opspind – en fantasi – som vi konstruerer på bl.a. de sociale medier.

“Good/Crazy”

– Denne her sang handler om at stå nogle måneder efter, et forhold er gået i stykker og betvivle sin beslutning om at stoppe det, selvom der dybest set ingen tvivl var om, at det måtte slutte. Ud fra mine egne og mine venners oplevelser omkring dette, så tror jeg, at næsten lige meget hvor
elendigt et forhold, man har været i, var, så har der også været nogle gode ting. Disse gode ting kan sagtens overskygge alt det dårlige, når man pludselig står mutters alene og tænker tilbage på forholdet. Så kan man godt overbevise sig selv om at ”så galt var det jo heller ikke” og spørge sig
selv ”you and I were good or am I crazy?”

“2012”

– En sang til mit gamle efterskole-crush. Jeg skrev denne her sang for en del år tilbage. Siden vi skrev den, har jeg altid elsket den, den passede bare ikke rigtigt ind før nu. Jeg må jo nok erkende, at sangen starter med en løgn. Jeg gik jo egentlig på efterskole i 2013/14, men 2012 var året man pga. nogle gamle konspirationsteorier troede, at verden skulle gå under, og det var jo sådan det føltes, da hun valgte at blive kærester med bassisten, jeg spillede i band med dengang i stedet for mig. Så derfor blev det 2012. Jeg kan og kunne i øvrigt sagtens forstå hendes valg. Jeg havde nok øvet mig lidt mere på at synge end på at score. Trods mit lille heartbreak, så får denne her sang mig til at tænke tilbage på et helt fantastisk år på efterskole, og alle minderne kommer tilbage.

“Love Me Slow”

– Jeg har sådan en ting med at være vildt bange for tanken om en dag at skulle ”settle sig”. Jeg har egentlig en del venner, der drømmer om Volvo, villa og vovse og alt det der, men i min optik er det simpelthen det mest skræmmende, jeg kan forestille mig. Alting kommer til sin tid, men indtil da så skal jeg kun have travlt med at være ung, udfordre mig selv og undersøge, hvad denne her verden har at byde på.

“A House In Italy”

– Jeg elsker Italien. Det er nok derfor, at jeg for nogle år tilbage fik en meget stærk drøm om, at jeg en dag skal eje et hus i Italien. Et familiehus, hvor familie og venner kan hygge sig og slappe af. Sangen er en mere eller mindre 1:1 beskrivelse af min drøm, og fortæller om mit ønske om at kunne samle mine nærmeste, og vi alle kan flygte lidt fra de svære og kedelige ting i hverdagen og drikke rødvin i solen et sted i det italienske paradis.

“God Save The Dream”

– Albummet hedder ‘God Save The Dream’ og handler om, hvordan jeg i processen med albummet skulle finde vejen tilbage til udgangspunktet for min musikalske drøm. Med den smule succes, jeg havde oplevet de sidste par år med TV-optrædender og at rejse hele verden rundt etc., begyndte jeg at kæmpe med at holde fokus på mit kunstnerskab, når jeg skrev. Pludselig var der så mange meninger og forventinger fra alle omkring mig – og ikke mindst fra mig selv. Jeg følte, at det var afgørende at komme af med forventningerne før at jeg begyndte at arbejde på det her album. Det har resulteret i det mest personlige og rene arbejde, jeg nogensinde har lavet, og hele processen har lært mig, hvor vigtigt det er altid at stole på min mavefornemmelse og tro på mig selv, og at jeg laver musik, fordi der er intet, jeg elsker mere end det – det har aldrig handlet om succes og alt det, der følger med. Det handler om glæden ved at skabe og spille musik.

“Outside The Lines”

– Det er fundamentalt for et menneske, at man føler, at man passer ind. Nogle gange kan vi godt føle, at vi ikke hører til, fordi vi selv eller andre har gjort, at vi føler os utilstrækkelige eller anderledes. Men sandheden er jo, at vi alle sammen er virkelig ens på mange punkter, og at det er de små forskelle, som jo gør, at der trods alt er noget specielt og unikt ved alle mennesker. Denne her sang er en hyldest til de ting der gør os anderledes.

Lyt til albummet her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com