Wy skildrer deres nye liv igennem intim sangskrivning

Foto: Lamia Karic (Pressebillede)

Den svenske duo Wy blev for et par år siden gift, og siden har de fundet hjemme i en lyd, der tager udgangspunkt i deres ægteskab. Siden fulgte en graviditet som blot har gjort båndet stærkere, og givet anledning til en ny EP, hvoraf første single “Teeth” nu kan høres.

Sidste år udgav Wy albummet Marriage som skildrer to år som ægtepar; med alle de op- og nedture der følger med. Albummet viste en mere intim og fælles lyd frem fra duoen, når teksterne kunne ses fra to sider. Førhen var det kun Ebba Gustafsson Ågren der stod for tekstskrivningen, hvor hendes dagbogslignende tanker blev sat til deres musik, men på Marriage var Michel Gustafsson Ågren også med inde over.

Hvor Marriage tog afsæt i brylluppet, har den kommende EP Something Amazing taget afsæt i en graviditet og bringer os endnu længere ind i parrets intimsfære. Nu hvor der er en udsigt til at skulle byde endnu et medlem velkommen i deres familie, tager sangene endnu et skridt ind i det intime lydbillede. Teksterne fokuserer nu på, hvad der er allermest nødvendigt og ser frem til et nyt liv, med nye udfordringer og overvældende skønhed. “Teeth” handler om at stå på sidelinjen og opleve en person tæt på have det svært, hvilket er blevet ekstra relevant for de nybagte forældre der har erkendt, at man ikke kan kontrollere alting, hvilket er en accept de helt sikkert skal vænne sig til i fremtiden.

Lige her kan du finde den første single i den intime fortælling som ny forælder “Teeth”:
Spotify
Apple Music

Tags:
Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com