Barbro – Heartland Festival 2022

Foto: Rene Dyhr (Pressebillede)
Scene: Diorama scenen
Dato: Torsdag den 2. juni 2022

På trods af problemer med stemmen fik Barbro sammen med deres utroligt dygtige band skabt den smukkeste intimkoncert, omgivet af grønne træer i den sydfynske skov på Heartland Festival. Barbro formåede at skabe en lille intim boble – hvor man glemte tid og sted – i samspil med deres fortryllende band.

5/5 Stjerner

Jeg ankom 10 minutter før Barbro gik på, hvor bandet var i gang med at øve og virkede lettere nervøse, men også meget klar på at komme i gang med at spille for den forholdsvis store folkemængde, der var mødt spændte op. Det var meget fint at høre bandets øvesession, hvor man følte, at man kom helt tæt på bandet mens de interagerede med hinanden samt lydteltet over en tændt mikrofon.

Barbro var booket til Diorama scenen, (meget idyllisk lille scene omringet af træer i skoven og med søen i baggrunden) der ligger lidt ude for festivalsområdet på den anden side af broen, der forbinder den og det større scene- og festivalsområde. Diorama var den helt perfekte scene til Barbros fine og følsomme univers. Jeg har aldrig rigtig hverken lyttet til Barbros musik eller set dem live før – jeg var derfor meget spændt på, hvad det var jeg gik ind til. Jeg ved dog, at Barbro er blevet rost til skyerne og blevet udvalgt som VEGAs udvalgte i 2021 – VEGAs udvalgte som er et koncept bygget på troen om, at fire udvalgte upcoming artister, vil nå langt i musikkens verden, og er nogen man skal holde skabt øje med. 

Jeg var derfor meget spændt på denne koncert. Det var faktisk ikke en af de koncerter, jeg havde troet jeg skulle se fuldt ud, men blot snuse til inden jeg skulle videre til Tobias Rahim – men endte med slet ikke at nå til Tobias Rahim, fordi jeg helt glemte tid og sted, da jeg blev trukket ind i Barbros altomsluttende musikalske univers. Jeg endte med at blive til hele koncerten, fordi jeg var fuldkommen tryllebundet af Barbro og bandets yderst smukke musikalske kunnen og fine interaktion. 

Imellem numre som det smukke “U Think I’m Strange??” og “I’m Fine” fik Barbro med hæs stemme sagt, at de var blevet frarådet at snakke op til koncerten, og hvor dejligt det var endelig at kunne stå på scenen og spille musik og synge for et publikum – et meget taknemmeligt og rørt publikum, der som jeg selv, virkede til at være tryllebundede af det dygtige band og Barbros utrolige stemme, der både kunne komme helt op i de høje og lyse toner og de mere dybe og mørke. ( jeg forstår stadig ikke at Barbro kunne bruge stemmen i sådan en gad – når de talte, lød det meget hæst, og næsten som om de kæmpede for at få ordene over læberne.) Med sig på scenen havde Barbro også en flaske med brun væske, som de forklarede var rom, der efter sigende skulle hjælpe på stemmen. 

Barbro har tidligere erfaring med det klassiske musikunivers, og med sig på scenen havde de Villads Strange på klaver og Barbro selv på guitar samt på klaver sammen med Patrick Rathbun på startnummeret, Ida Duelund på kontrabas og Patrick Rathbun på bratsch – to klassiske strygeinstrumenter, dog ikke klassiske i den forstand, at det ofte er violin og cello, der er de mest populære strygeinstrumenter.

Barbro har spillet i det nu opløste (til min store ærgrelse) pop-punkede band Jenny, men der er dog kommet to rigtig flotte soloprojekter ud af det: Barbro og Debbie Sings (Sophia Hage). De to tidligere bandmedlemmer har dog slået sig sammen på nummeret “Don’t You Wait For Me”, der er et mere larmende folk nummer, som trækker tråde til Jennys musikalske univers. Nummeret blev også blev spillet for fuld hammer i går, hvor Barbro viste den lidt mere upolerede og rå side og fik rystet både den sidste energi af sig, og opbrugt den sidste bid stemme.

Barbros univers er et møde mellem det klassiske og punkede univers, hvor Barbro får skabt sin helt egen særprægede lyd. Da koncerten var forbi, stod jeg helt mundlam, rørt og blæst bagover af Barbros både skrøbelige, altfavnende og hudløst rå og smukke koncert- koncertens indtryk fulgte med mig i kroppen hele aftenen, og jeg skal klart opleve Barbro når de kommer på Roskilde Festival. Barbro formåede at skabe en lille intim boble, hvor der også var plads til leg i form af mere larmende og løsslupne momenter. Barbro fik publikum til at glemme tid og sted i samspil med deres dygtige band. Barbro får derfor fem ud af fem stjerner for en helt uventet og smuk koncertoplevelse. 

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com