Nordiske hits // uge 39

Foto: Marie Sahba // Sondre Mjåland (Pressebillede)

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har i denne omgang opdateret vores Nordiske Hits-playliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig på Nordens musikscene.

URO feat. Mekdes – Føles Godt

URO er ude med årets anden single, hvor han denne gang får besøg af den talentfulde Mekdes. Sangen omfavner følelsen af ikke at passe ind, og udbryde fra det fængsel man kan føle sig i, når man ikke føler at man bliver elsket og taget seriøst for den og det man er. Mekdes’ vokal kan i denne omgang opleves på en dansk lyrik, hvilket blot iscenesætter hendes musikalske evner. Om sangen fortæller URO:

– I mit tilfælde har jeg mødt rigtig mange mennesker der har ekskluderet mig, fordi jeg ikke har været som dem. Særligt voksne har taget afstand fordi de ikke kunne tackle de udfordringer jeg havde. Nu spørger de selv samme voksne om der var trylledrik hjemme på Jægerstræde, fordi mine brødre og jeg har opnået så meget på kort tid.

Marie Sahba – Fall Apart

Marie Sahba er en norsk-iransk sangskriver, producer og DJ, som siden 2019 har skabt musik der kombinerer den skandinaviske pop med hendes østlige rødder. “Fall Apart” er andet udspil fra en kommende EP, som endnu engang bærer præg af traditionelle østlige rytmer i et Scandipoppet lydbillede, hvor Sahba både synger på engelsk og Aserbajdsjansk. Hun fortæller selv om sangen:

Det er en sang der handler om at give slip på et giftigt forhold og om at tilgive. Tilgivelse er en dyrebar gave, og den vil sætte dig fri. Nogle forhold er ikke beregnet til at vare ved – nogle gange ved du det inderst inde, fra starten af.

The Jerryz – MÅNESKIN

Karrierekanonen-finalisterne The Jerryz er på gaden med den dansevenlige “MÅNESKIN”. At lige netop denne sang er dansevenlig er ikke noget nyt for duoens repertoire, der netop gør sig karakteristisk med en nostalgisk diskolyd der er svær at stå stille til. Som opfølger på debutsinglen “Citypige” tændes nostalgien endnu engang med “MÅNESKIN”, hvor Trine Dyrholms kendte Melodi Grand Prix-sang “Danse I Måneskin” fra 1987 citeres i omkvædet. Vi har altså at gøre med en sand “Jerryficering” af nummeret, der giver dig karismatiske feel-good vibes om du vil det eller ej.

Ellers tilføjet:
AK “A Waste of Time”
Ace Rosewall “Tattoo (Of Your Name)”
Dame Dearest “SUGAR”
Deep Sea Low Tide “Creation”
EYJAA “10”
Enilora “Buddha In The Window”
Fribytterdrømme “Sport”
Fusia “Liqueur”
Girl Scout “Do You Remember Sally Moore?”
Hand In Shadow “Loud Walker”
Ingvild Flottorp “Like a Child”
Iva Queendom “INSANITY”
Jean “Across The Lies”
Kasper Buch “Holding On”
Marcus.wav “Marcus og månen”
Melby “Hammers”
Overcity “Laura”
Steven Manoharan “Bergen fåkket meg opp”
Teo “A Million Pieces”
Tomode “Conversation Starter”
Ultraflex “Melting Away”
Undertekst “Halvt Skridt Frem og Så Et Tilbage”

Oliver Schalck
oliverschalck@bandsoftomorrow.com