10 hurtige til… aomame

Foto: Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

I morgen udgiver duoen aomame deres nye Ep super-ish, der er fyldt med fantasifulde helte. I den forbindelse har vi stillet dem 10 hurtige spørgsmål omkring karrieren og den kommende Ep.

Søskendeparret aomame er endelig klar med deres Ep Super-ish. Ep’en er fyldt med de helte, vi allerede har fået præsenteret i form af singlerne “shapeshifter” og “miss transparent,” men byder nu på en hel gruppe nye helte. Fælles for dem alle er dog, at de er super-menneskelige og relaterbare. Super-ish bygger videre på aomames rolige lofi-univers og giver os helte til alle de rigtige “skurke” der findes i verden. Hvem aomame er og hvad du kan se frem til på den nye Ep, kan du læse om lige her.

Vores musik er…

Lidt cute, lidt edgy (we try), 100% lofi og OK akavet.

Vi begyndte at lave musik fordi…

Faktisk var det Clara der rakte ud, fordi hun havde lavet nogle skitse-ideer, som hun ville have hjælp til. det var dårlige beats med semi-gode melodier. Og så var Clara lige flyttet til København og havde lidt for meget tid at fordrive på sit lille Vesterbro-værelse.

Clara: Jeg har altid sunget og spillet musik, som andre havde skrevet, men da jeg flyttede til København begyndte jeg at finde beats dybt inde på internettet og skrive sange over dem. Så prøvede jeg at lave beats, men den del måtte jeg hurtigt erkende, at jeg ikke har tålmodighed eller evner til. 

August: Jeg begyndte fordi jeg ville hjælpe Clara, men blev ved fordi jeg fandt ud af, det gav mig virkelig meget at lave musik på en mere umiddelbar måde, og fordi det var sjovt at have den slags kontakt med min søster.

Vi finder inspiration i…

Anime, tegneserier, hverdagsdrama, sjove barndomsminder, people watching, tinder-dates, ordspil, film og citater.

Det vigtigste for os, når vi laver musik er…

At have en nice proces. at vi er frie til at gøre det vi hver især er bedst til i processen. At vi kan tale åbent om vores idéer og lade hinanden få plads.

I starten samarbejdede vi kun over internettet, fordi August var i Haderslev og Amsterdam, mens Clara var i København. På den måde er vi blevet meget vant til ret selvstændige processer – det er ikke så tit, vi sidder og skriver sangene og laver beatet sammen.

Det sejeste sted, vi kunne forestille os at spille med vors nye Ep er…

Gloria-scenen på Roskilde. Eller i Fortnite xD

Sangen vi har arbejdet mest på, på super-ish er…

– Clara: For mit vedkommende var det “miss transparent” der drillede mest. jeg er ikke så god til at arbejde ud fra dogmer, som vi gjorde på den sang, hvor jeg skulle forsøge at skrive om nogle oplevelser jeg havde, men oversat til et tegneserieunivers. Det kom meget mindre intuitivt til mig end fx “almost” og “little nightmare”, hvor jeg virkelig kom ind i et skriveflow, hvor teksterne flød frit fra kuglepennen (har jeg gang i lidt ordsprogsblasfemi der?).

– August: For mig har det været “shapeshifter”, vores tredje single fra EP’en. Den sang har været igennem utroligt mange iterationer. Den har faktisk været mange forskellige sange, og startede før aomame projektet kom i gang. Den eneste del, der overlevede hele vejen igennem var omkvædet. Sangen begyndte først at finde sin form da vi begyndte at arbejde på versene sammen, og selv der var det en lidt langhåret proces at blive helt tilfredse… 

Om super-ish ville folk blive overraskede over at vide…

Vores gamle far er inspirationen bag temaet i “almost” – han er meget poetisk og slynger fra tid til anden nogle meget spændende formuleringer og betragtninger ud. Fx den om det tragiske ord “næsten”.
Selvom sangene foregår i et superhelteunivers, er de også allesammen baseret på oplevelser vi selv har haft i det virkelige liv. F.eks. troede Clara som barn at hun var SÅ intelligent og brilliant, at hun med tankens kraft kunne flytte et glas vand (ligesom fortælleren i “almost”)

En sang på Ep’en, som fortjener et ekstra lyt er… fordi…

– “almost” fordi den er virkelig sjov og tragisk samtidig. Og så er fortælleren i den både observerende og personlig. Og fordi beatet banger. Budskabet er egentlig også ret sad – at ordet “næsten” ofte peger på noget uopnået. Man befinder sig altså på den forkerte side af grænsen til succes, når man næsten vinder i badminton.

Historien bag Ep’ens titel er…

Alle sangene er skrevet rundt om temaet anti-helte eller superhelte, som måske ikke er helt så shiny og succesfulde, som i mange af de tegneserier, vi kender. Deraf titlen ‘super-ish’.

Når man lytter til vores Ep skal man…

Chille. Drømme sig ind i en anden verden. Lade historierne fra den tegnefilmsverden hjælpe en med at forstå ens egne komplekser lidt bedre. Men mest af alt, have det lidt nostalgisk og twilight hour.

Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com