Koncertanbefalinger // uge 41

Foto: Turquoise Sun // PR

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra store navne i Royal Arena til fantastisk R&B på Hotel Cecil. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Kendrick Lamar

Hvor: Royal Arena
Hvornår: Lørdag den 15. oktober

Kendrick Lamar tænker vi ikke behøver den store introduktion og at koncerten ikke er udsolgt endnu, er os lidt af en gåde. Den amerikanske rapper og hitmager indtager Royal Arena og med sig, tager han sit nye album Mr. Moral And The Big Steppers, det første fra hans side i fem år. Som support hiver han desuden Baby Keem og Tanna Leone på scenen, der begge har flere milioner streams på streamingtjenesterne. Der er altså ingen tvivl om at det bliver en fest uden lige på Amager lørdag aften.

Guldimund

Hvor: Nikolajkirken
Hvornår: Fredag den 14. oktober

På fredag løber Københavns Kulturnat af stablen og her har du muligheden for at opleve formidable Guldimund i de smukke omgivelser i Nikolaj Kirken i indre by. Han spiller i Nedre galleri, der med sine 12 meter til loftet byder på en unik setting med en nærmest katedralisk klang. Han spiller to duokoncerter sammen med den tyske pianist Johanna Borchert , kl 20 og kl 22. Der er desuden fri adgang til koncerten, hvis man har kulturpas, som giver adgang til flere fantastiske oplevelser. Det er altså helt klart værd at tjekke ud.

JEURU

Hvor: Hotel Cecil
Hvornår: Fredag den 14. oktober

Dansk/amerikanske JEURU fylder fredag aften Hotel Cecil med sin fantastiske stemme. Hans musik er en blanding af alt det gode fra R&B, soul og glødende pop og siden hans Ep King of the Cruel har han bjergtaget Danmark. Han har samarbejdet med Nikolaj Vonsild, som vi kender fra When Saints Go Machine og Cancer, på det meget meget smukke nummer “No Time To Weep.” JEURU skal opleves, og vi synes du skal gøre det på fredag.

Angel Olsen

Hvor: Vega
Hvornår: Tirsdag den 11. oktober.

Angel Olsen runder et skarpt hjørne i 2022, da det markerer ti-års jubilæet for debutalbummet Half Way Home. Siden har hun udgivet en håndfuld albums, det seneste fra 2022 Big Time, der er skrevet i en periode af præget af store tab, stor kærlighed og store indsigter. Det nye album skriver sig altså ind, som et nyt kapitel i historen om Angel Olsen.

Turquoise Sun + The Oceans

Hvor: Posten
Hvornår: Torsdag den 13. oktober.

Turquoise Suns musik er en rejse gennem et psykedelisk og saltvandsvædet univers, der bindes sammen af elektroniske flader og melodiske hooks. Siden deres debutalbum Sunethesia fra 2019, har de slået sig fast som et af Damnarks bedste psykedeliske bands. Gruppen er ude med den første single “Cheese Lips” fra andet album, og hvem ved? Måske det kommer til at regne med ostepops i salen. Torsdag kan de findes på scenen til dobbeltkoncerten hvor The Oceans også spiller.
The Oceans har netop udgivet deres debutalbum og det er helt sikkert værd at give et lyt, inden koncerten på Posten.

Tjek også disse liveoplevelser ud:

Pil – Gimle – Fredag den 14. oktober
Konvent + Undergang + Vulvatorious – Pumpehuset – Torsdag den 14. oktober
The Cure – Royal Arena – Fredag den 14. oktober
Patina – Vega – Torsdag den 13. oktober

Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com