Ugens Upcoming – Ingvild Flottorp

Foto: Lotte Tangen (Pressebillede)

Denne mandag har vi den norske nordicana musiker Ingvild Flottorp på besøg som Ugens Upcoming. I 2021 trådte det unge talent ind på den nordiske nordicana musikscene, da hun ud af det blå udgav sit debutalbum It All Seems So Clear. Nu er et nyt projekt på trapperne, men inden udgivelsen af det kommende album I Just Wanna Know It All, så har vi taget en snak med Ingvild om hendes musik og drømme. Byd velkommen til Ingvild Flottorp, som denne Ugens Upcoming.

Ingvild Flottrop fik med sin første udgivelse opmærksomhed fra nordicana-musikscenen. Hvis du, som jeg. Ikke kender til nordicana, så er det en genre, der er opstået i Norge som en sammenfiltring af norsk folkemusik og amerikansk country musik. Ingvild arbejder i denne dobbelt-genre, hvor hun med sin særegne vokal leverer smukke sange på engelsk. Hun kommer fra en musikalsk familie, hvor storebror Tobias Flottorp Heltzer producerer, spiller bas og synger kor på Ingvilds projekter. Mens storesøster Johanne Flottrop ligeledes lægger kor til Ingvilds musik. Om lidt er Ingvild klar til følge op på hypen med sit kommende album I Just Nanna Know It All, der bevæger sig i genrelandet mellem americana, rock n roll og popmusik. Læs med og lær Ingvild Flottorp bedre at kende.

1. Hvem er Ingvild Flottorp?

– Ingvild Flottorp er en 24 år gammel sanger og sangskriver fra de indre bygder i Sør-Noreg, som snart er klar med sit andet album.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Hvis en lyd kan være ærlig, vil jeg først og fremmest sige det. Jeg prøver at lægge mindst mulige

slør på musikken og give plads til at sangene skal kunne fortælle det de kan.

3. Hvordan startede du?

– Da jeg var lille legede jeg med mine små søskende. Jeg var artisten, gerne Shania Twain, og de var mine managers og sådan, og så indspillede vi musikvideoer. Jeg tror jeg har lavet små melodier og små sangtekster, lige siden jeg har haft et sprog, så lysten og trangen til at udtrykke sig musikalsk har altid været der. Da jeg blev gammel nok begyndte jeg til klaverundervisning på musikskolen.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg er meget glad for at gå i fjeldet og det er ofte der alle de indtryk jeg har fået, får lov til at synke ind. Så det er som regel mens jeg går tur, uden musik i ørene, at både melodier, men også tekstfraser eller temaer til sange kommer til mig. Så plejer jeg at optage ideerne på min telefon og derefter arbejder jeg videre på dem senere. Ofte kan det tage lang tid at færdiggøre en sang, men jeg er meget utålmodig, så jeg tager tit sangen med i studiet, før jeg egentlig er helt færdig, bare for at lægge pres på mig selv om at færdiggøre den.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

–  Først og fremmest må jeg trække min storebror Tobias Flottort Heltzner frem. Det er også ham der har produceret mine to første albums. Han viste mig meget musik mens vi voksede op og har formet meget af min musiksmag. Derudover vil jeg pege på norske Susanne Sundfør og Big Bang, som jeg har fulgt siden min barndom og dermed har spillet ind på min udvikling, både sangskrivnings- og vokalmæssigt. Skal vi til udlandet så var trioen med Dolly Parton, Emmylou Harris og Linda Ronstadt dem, som for alvor førte mig ind i countryens store univers. Sidstnævnte og flere af artisterne rundt om Laurel Canyon, som Joni Mitchell, har jo også haft indflydelse på mig som sangskriver, ligesom hun har haft på mange andre.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

–  Lige nu er jeg virkelig glad for ”Pre Pleasure.” Det nye album fra Julia Jacklin.

7. Hvad er du i gang med lige nu?

– Allerførst skal jeg udgive albummet ”I Just Wanna Know It All” den 4. november. Derudover er jeg i gang med et nyt samarbejde, hvor jeg for første gang arbejder med sange, som jeg ikke bare skal udgive i eget navn. Det tror jeg bliver virkelig spændende at arbejde med! Jeg siger ikke mere nu, så det er bare om at følge med fremover 😉

8. Hvad er drømmen?

– Øj, det er et stort spørgsmål. Men det er vel så enkelt som at have tid og penge nok til at kunne prøve alle de ideer af, som kommer til mig.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jeg burde måske vælge en sang, som allerede er ude, men jeg tror det må være ”Amy,” som er med på det næste album. Den kommer først langt inde på albummet og er en rolig sang på over 5 minutter. Jeg er bange for at det enten bliver en folk aldrig når til, eller kommer til at springe over. Det er i hvert fald en af de sange jeg har skrevet, som betyder mest for mig, så jeg håber bare der er nogen andre der vil høre på den.

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Gad vide om jeg skulle sige en Tequila Sunrise. Jeg tænker det er ret naturligt, da de fleste af mine sange er skrevet på rolige solopgangsture, men samtidig passer til en god fest.

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com