Little Simz – NO THANK YOU

Foto: PR (Pressebillede)
Label: Age 101 Music
Udgivelsesdato: 12. december 2022

Slutspurten af 2022 har beriget os med nogle vilde albums. SZA, Metro Boomin og nu Little Simz. Sidstnævntes album hedder NO THANK YOU, og jeg kan allerede sige at det er på min liste over de bedste albumudgivelser i år, selvom der kun er et par uger til at året er omme. 

4/5 Stjerner

Da jeg var barn var Lauryn Hill den sejeste. Hun satte rammen for banebrydende feministisk, virkelig god hiphop. Den nye generation har også en Lauryn Hill – hun hedder Little Simz. 
Simz giver mig den samme følelse af girl/woman power – anno 2022. Og 90’ernes hiphop-dronning  Lauryn Hill har da også givet sin blessing til Little Simz.

Ved første gennemlytning af NO THANK YOU fik jeg ny optur for hvert nummer der startede, og langt inden albummet var slut, glædede jeg mig allerede til at høre det forfra.

Simz har på NO THANK YOU endnu engang arbejdet med produceren Inflo, som er en del af det britiske musikkollektiv SAULT. Herudover er Cleo Sol (som også rygtes at være en del af SAULT) med som feature og co-writer på flere af numrene.
Lyrikken på NO THANK YOU er, til ingen overraskelse, tung, politisk og poetisk, men moodet og energien på albummet er let og lækkert, og virkelig opløftende. 
Hvor det forgangne album Sometimes I Might Be Introvert til tider har en nærmest orkestral lyd, trækker NO THANK YOU mere på gospel. 

Albummet består af 10 numre, og flere af dem er rimelig lange. ”Broken” topper med syv et halvt minut, men det føles ikke langtrukkent.
”Silhouette” har også en vis længde. Den har derudover et stærkt beat indhyllet i et storslået kor, et selvsikkert flow fra Simz og et fortryllende twist af strygere og Cleo Sols vidunderlige stemme. 
”Silhouette” kører over i ”No Merci”, der også oozer af en selvtillid fra Simz, der smitter af på enhver der måtte lægge øre til. Jeg tør godt vove den påstand at de færreste vil kunne sidde stille til det nummer. ”X” kører over et marcherende beat, mens ”Gorilla” sampler Jurassic 5. 

På førnævnte lange ”Broken”, rapper Simz om en kvindelig CEO; All she wanted to do was uplift the women“, og det er lige netop dét Simz selv gør igen på NO THANK YOU

NO THANK YOU falder på det perfekte tidspunkt i forhold til Little Simz’ Amager Bio-besøg senere i denne uge. Hun kunne ellers snildt have ventet med at udgive albummet til næste år, eftersom hun stadig bader i succes fra Sometimes I Might Be Introvert fra sidste år. Men hun udgiver når hun føler for det, og det kan vi være taknemmelige for, da det har givet et helt album og et boost af selvtillid at varme os på i de kolde december-dage. 

Jeg vil anbefale alle at lytte til NO THANK YOU.


Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com