Ugens Upcoming – Blue Wave

Foto: Elin Westberg (Pressebillede)

Den svenske bandmusiker Thomas Keen gik solo og aliasset Blue Wave opstod på Göteborgs musikscene. Thomas Keen har lagt sine musikalske evner i flere projekter, men nu er fokusset flyttet hen på Blue Wave, hvis eneste krav er løse rammer og blå fornemmelser. De blå bølger er skyllet ind over kontoret, og vi byder velkommen til Blue Wave som Ugens Upcoming.

Blue Wave opstod, da Thomas Keen havde brug for at udtrykke sig på egen hånd. Han fandt sammen med makkeren og produceren Ibrahim Shabo, og i deres fælles studie i Göteborg leverer de ømme genreeksplosioner af hiphop, R&B, jazz, indie og, hvad hjertet ellers begærer hos dem. I sidste måned udgav Blue Wave sin debut-ep Kosmos 22, der igennem fem numre tager lytteren med på en rejse. Fra Göteborg til galaksen. Fra gaden og ud til mælkevejen. Ja, du kan lytte med og selv finde på flere destinationer. Om projektet Blue Wave fortæller Thomas Keen:

– Jeg har fundet min lyd og vil udforske, hvor den kan tage mig hen, og hvordan jeg kan mixe og skubbe mine egne tanker og grænser endnu mere. Lyrisk har jeg altid været selvreflekterende, alle sangene handler om mig selv, følelser, mennesker jeg kender eller har mødt og livet i byen. Jeg beskriver mig selv som en byrotte, så jeg håber, det kommer igennem i sangene. Kreativ frihed er vigtig for mig, og jeg har det svært, når det rykker for langt fra grundtanken.

Du kan komme tættere på Blue Waves tanker, inspirationer og baggrundshistorie herunder.

1. Hvem er Blue Wave?

– Bag navnet Blue Wave finder du Thomas Keen, en London-født Göteborger.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Blå bølge.

3. Hvordan startede du?

– Jeg har spillet i et par forskellige bands her i Gøteborg, men jeg har altid ønsket at lave noget, der føltes unikt og uden kompromiser, så jeg tog mine sange, som jeg havde samlet, og besluttede mig for at gå solo. Det var vigtigt, at alt var så DIY som muligt og uden ydre påvirkninger. Den bedste person til jobbet var en af ​​mine nærmeste venner, Ibrahim Shabo, som indspillede og producerede alle sangene på EP’en. Vi optog alt i vores eget studie på den fine ringø herhjemme i Göteborg.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg vil altid selv skrive, så visionen og lyden holder sin røde tråd. Jeg er ikke imod jamming, og om det sker naturligt eller øvet i studiet, men ellers vil jeg skrive selv, så kan man bedst være sig selv. Det starter altid med musikken, måske nogle synth-akkorder eller en guitarloop til at sætte stemningen. Stemning og atmosfære er vigtigt for min sangskrivning, så kommer teksten bare til mig.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Svært spørgsmål… Der er mange, mange forskellige genrer. Jeg tror snarere, det er de genrer, jeg vil blande, der har påvirket min lyd, alt fra punk og jazz til hiphop og house.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Mount Kimbies seneste plade, ‘Deki Alem’, og jeg har lige opdaget Men I Trust! Meget sent til bolden, lidt flov over at skrive det.

7. Hvad er du i gang med lige nu?

– Arbejder med et dræber liveband! Og sammensætter nogle koncerter.

8. Hvad er drømmen?

Drømmen er at tage det her så langt, som det vil tage mig. Spille live og udgive mere musik. Og frem for alt have det sjovt imens.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Blue Wave” synes jeg. Den er lydmæssigt mest afbalanceret. Jeg kan godt lide at svinge ind og ud af genrer og lyd, men den sang er den, jeg ville vise, hvis nogen spurgte, hvordan jeg lyder.

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Mere en øldrikker, men hvis jeg skulle vælge, ville jeg sige en Espresso Martini. Keep the buzz alive.

Du kan lytte til “Blue Wave” herunder:

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com