Ugens Upcoming – Sons of the Dragon

Foto: Kasper August Topp (Pressebillede)

Den danske duo udgav i sidste måned deres første nummer på dansk. Med “Prøver At Forstå” tog de en sproglig vending, og vi vendte blikke mod dem. Før sprogvendingen har Sons of the Dragon udgivet en række projekter og singler på engelsk, der viser, at duoen har lavet deres benarbejde. Vi byder velkommen til Sons of the Dragon som Ugens Upcoming.

Der er ingen drager i rækkevidden, men Sons of the Dragon leverede varmen med “Prøver At Forstå” i sidste måned. Nummeret var et højresving fra duoens tidligere lyd, der fik sit store momentum på det selvbetitlede debutalbum, der var den engelske cementering i Sons of the Dragons univers. Nu er det så modersmålet, der er i fokus. En ny stil er under opvarmning fra drageduoen, der består af to provinsdrenge. De mødte hinanden på lejrskole, og lige siden har de spillet musik sammen. Resten er som sagt historie, og den kan du få lige herunder.

1. Hvem er Sons of the Dragon?

– Sons Of The Dragon er historien om de to provinsdrenge, der fandt hinanden igennem musikken og sort humor. De to drenge startede efterfølgende et langt og tæt venskab og startede derved duoen Sons Of The Dragon. Gennem tiden har konstellationen set ud på flere måder, og der skulle forskellige bandmedlemmer til, før vi fandt tilbage til udgangspunktet – at Sons i virkeligheden altid har været en duo. 

2. Hvordan vil i beskrive jeres lyd?

– Lyden har rødder i rock og indie, med fokus på den fængende melodi. Musikken tager udgangspunkt i det humør vi er i, og den stemning vi er inspireret af. Når vi er i 80’er mood, laver vi en 80’er inspireret debutplade; ‘Sons Of The Dragon’. For tiden bevæger vi os i en stil, der er inspireret af kombinationen mellem en glad instrumental toppet med en tekst der stikker dybt. 

3. Hvordan startede I?

– Vi faldt i snak på en lejrskole i 2014, hvor omdrejningspunktet var Rytteriet og Beatles, og siden har vi spillet musik sammen konstant.

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår når I skriver musik?

– Som regel starter det med, at en af os har en ide til en melodi, tekst, eller sågar et helt arrangement. Efterfølgende sender vi ideer frem og tilbage indtil sangen er klar til at blive sendt til mix og master. Med vores sidste plade tog vi i sommerhus, og færdiggjorde stort set alle tracks, ud fra de ideer vi havde. Forsangeren Kasper producerer musikken, og derfor kan en sang også starte med en ide til et beat/arrangement, som Villads så har sangskrivningsideer til. 

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på vores lyd?

– Vi kommer begge to fra meget musikalske hjem og har derfor mere eller mindre været omgivet af musik gennem hele vores opvækst. Efter vi selv er begyndt at lave musik, har nogle af vores største inspirationer været navne som blandt andre.: Gorillaz, The Minds Of 99, Beirut, og så videre. Gennem de sidste syv år har vi udviklet vores musikalske evner sammen, og derfor har vi også været hinandens musikalske inspirationer. 

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Vi lytter til meget forskelligt musik. Vi lytter faktisk til nærmest alle genre, på nær schlager. For tiden flipper vi meget i sen 90’er og start 00’er. Vi ELSKER Aqua!

7. Hvad er I i gang med lige nu?

– Lige nu er vi i gang med en proces, hvor vi udgiver vores nye danske singler og senere vores første dansksprogede album. Udover det er vi i øveren, men vil først spille koncerter igen, når vi er i perfekt koncert-form.

8. Hvad er drømmen?

– 100% plænen i Tivoli. Det har været drømmen siden vi var 14. 

9. Hvis I kun måtte vælge en af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Da vi lige er begyndt at skrive musik på dansk, vil vi klart anbefale vores nyeste single “Prøver At Forstå”, da det er den stil, der skal bane vejen for vores nye lyd.

10. Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Helt klart en pokal pilsner. Da den til tider giver sig ud for at være mere end den egentlig er.


Du kan lytte til “Prøver At Forstå” herunder:

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com