Dobbelt koncertannoncering til den næste generation af rock

Foto: StudioUJ (Pressebillede)

Et af Englands bedste nye alternative rockbands vender tilbage til Danmark, når Squid indtager Voxhall den 11. september &(!!) Store VEGA den 12. september med sangene fra deres nye album.

Ligeså hurtigt som deres legesyge artrock-numre skifter form, tempo og stemning, lige så meget fart har Squid på deres karriere. Det fem mand høje Brighton-band har nemlig på ganske få år markeret sig som et af hjemlandets allerbedste og mest spændende nye rockgrupper.
Squid er en del af den bølge af unge britiske rockbands som Black Midi, Dry Cleaning og Porridge Radio, der nyfortolker arvesølvet fra stilskabende bands som Talking Heads, Gang of Four og Public Image Limited. Inspirationsmæssigt hiver Squid ned fra alle hylder – krautrock, postpunk, avantgarde, punkfunk og støjrock – men med deres eget unikke take.

Deres sange er fyldt med strittende guitarakkorder, groovy trommer, sitrende synths og forsanger/trommeslager Ollie Judges intense vokal. Kompositionerne er uforudsigelige, overrumplende og rablende, men også drømmende og eftertænksomme – ofte inden for det samme nummer.
Den 9. juni står bandet klar med albummet: O Monolith, som vil blive præsenteret til to ekstremistiske koncerter i henholdsvis Århus og København den 11. & 12. september

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com