En radioaktiv kærlighedsballade som tager dig tilbage til en svunden tid

Foto: Neil Hoare (Pressebillede)

Den irske multiinstrumentalist A.S. Fanning er aktuel med ny single “Mushroom Cloud”. Og som titlen varsler er dette en radioaktivt medrivende single, med kærligheden og folklore-stemning i hovedsædet.

Singer/songwriter A.S. Fanning er på gaden med sin nye single “Mushroom Cloud”. En kærlighedsballade om et forholds sammenbrud midt i pandemiens paranoia og angst. Fanning bruger den stærke metafor mushroom cloud, som dække over den følelse det forhold der ikke er mere, og det holder 100%. Ved at kombinere elementer af folkrock og barokpop skaber han på “Mushroom Cloud” en eklektisk blanding af hypnotisk melankoli, som giver dig lyst til at høre mere. Og mere skal du få, A.S. Fanning har nemlig et album af samme navn på gaden allerede den 26. maj.

A.S. Fanning har skiftet bopæl fra sin fødeby Dublin til det spektakulære og krigshistoriske Berlin, hvilket måske har givet ham inspirationen til krigsreferencerne i “Mushroom Cloud”. Singlen blev til under corona-pandemien, som Fanning tilbragte i Berlin. En nedlagt by og omverden fik altså denne single på benene. A.S. Fanning fortæller selv:

Jeg skrev Mushroom Cloud i begyndelsen af ​​pandemien, da samfundet var lukket ned, og vi ikke vidste, hvornår eller om det ville starte igen. Som de fleste mennesker på det tidspunkt blev jeg ret isoleret, og min verden blev meget lille.

På “Mushroom Cloud” fletter Fanning sine poetisk bevægende tekster sammen med hans lidenskabelige barytonvokal i et virvar af metaforer som både får dig til at tænke på en kærlighed der ikke er mere, men som også tager dig tilbage til en tid, hvor vi alle var lukket inde og gemt væk fra verden som var i skyggen af en Mushroom cloud.

Du kan lytte til “Mushroom Cloud” lige her

Tags:
Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com